Ιλιγγιώδης πτώση κερδών για τη μεγαλύτερη εισηγμένη πετρελαϊκή στον κόσμο

Ιλιγγιώδης πτώση κερδών για τη μεγαλύτερη εισηγμένη πετρελαϊκή στον κόσμο
A view of the Exxon Mobil refinery in Baytown, Texas September 15, 2008. A big chunk of U.S. energy production shuttered by Hurricane Ike could recover quickly amid early indications the storm caused only minor to moderate damage to platforms and coastal refineries. REUTERS/Jessica Rinaldi ( UNITED STATES) - RTR30K4U Photo:

Η πορεία της τιμής του πετρελαίου έπληξε στο μέγιστο βαθμό την ExxonMobil.

Η ExxonMobile, η μεγαλύτερη εισηγμένη πετρελαϊκή εταιρεία του κόσμου, ανακοίνωσε την Τρίτη τεράστια απώλεια κερδών της τάξης του 40% στο δ’ τρίμηνο του 2016.

Ο Darren Woods, ο οποίος αντικατέστησε τον πρώην επικεφαλής της εταιρείας Rex Tillerson μετά τον διορισμό του ως υπουργό Εξωτερικών από τον Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε την τεράστια πτώση των τιμών των πρώτων υλών για να αιτιολογήσει τα οικονομικά αποτελέσματα της Exxon.

Στις άσχημες επιδόσεις της πετρελαϊκής εταιρεία έπαιξε ρόλο και η ανακάλυψη ενός νέου κοιτάσματος φυσικού αερίου αξίας περίπου 2 δισ. δολαρίων στην περιοχή Rocky Mountains.

Παρά την απογοήτευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τελευταίου τριμήνου, υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης για την εταιρεία, καθώς για πρώτη φορά μετά τα μέσα του 2014 τα έσοδα δεν σημείωσαν πτώση στο τελευταίο τρίμηνο. Όμως η άνοδος κατά 2% στα έσοδα φτάνοντας τα 61 δισ. δολάρια δεν ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street.