Τζανακόπουλος: Στη μέση της γέφυρας η Ελλάδα, αναμένει από την πΓΔΜ να καλύψει το άλλο μισό

Τζανακόπουλος: Στη μέση της γέφυρας η Ελλάδα, αναμένει από την πΓΔΜ να καλύψει το άλλο μισό
Ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλάει στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στην αίθουσα ενημέρωσης του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Τρίτη 20 Μαρτίου 2018. Αλέξανδρος Μπελτές

Τι αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις προϋποθέσεις επίτευξης μιας βιώσιμης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

«Στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας η ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών συνεχίζουν την μεγάλη προσπάθεια για την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Σημείωσε ότι στην διαπραγμάτευση αυτή η κυβέρνηση εστίασε σε δύο κυρίως ζητήματα: «Πρώτον την σύνθετη ονομασία και δεύτερον την ισχύ της ονομασίας έναντι όλων πράγμα που προϋποθέτει τη σχετική συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα».

«Η συμφωνία για να είναι δίκαιη και βιώσιμη πρέπει να καλύπτει αυτές τις δύο προϋποθέσεις», υπογράμμισε.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση της γέφυρας και αναμένει από την πΓΔΜ να καλύψει και εκείνη το απαιτούμενο έδαφος. Δεν πρέπει να αφήσουμε το παράθυρο ευκαιρίας για λύση που έχει δημιουργηθεί να πάει χαμένο», δήλωσε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Τόνισε ότι «αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη όλες οι πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της αντιπολίτευσης, τόσο στη γείτονα όσο και στη χώρα μας». Κάλεσε τη ΝΔ «να αφήσει στην άκρη τα μικροπολιτικά παιχνίδια», σημειώνοντας ότι «έχει πολιτικό χρέος να στηρίξει την εθνική γραμμή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ