Επιχειρηματικό σχέδιο για τη λειτουργική ανάκαμψη της εταιρείας ανακοίνωσε η Folli-Follie

Επιχειρηματικό σχέδιο για τη λειτουργική ανάκαμψη της εταιρείας ανακοίνωσε η Folli-Follie
Το λογότυπο της εταιρείας Folli Follie, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018. Τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρίας Folli Follie και πέντε μελών του ΔΣ μέχρι του ποσού των 160 χιλιάδων ευρώ διέταξε με προσωρινή εντολή της η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ειρήνη Κατινιώτη. Η απόφαση εκδόθηκε μετά από αίτηση 3 επενδυτών και μιας ξένης εταιρίας που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο.Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης και αφορά περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ. Εκτιμάται δε ότι είναι σημαντική, ανεξαρτήτως του ειδικού ποσού γιατί ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο και σε άλλους επενδυτές να επιχειρήσουν να κατοχυρώσουν το νομικό δικαίωμα αποζημίωσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο η εταιρεία δημοσιεύει την πρόταση αναδιάρθρωσης της προς τους ομολογιούχους. 

Με ανακοίνωση που έστειλε στο χρηματιστήριο σήμερα η Folli-Follie κάνει γνωστό ότι αναμένεται να καλέσει σε συνέλευση των κατόχων Ομολόγων λήξεως 2021, όπου αναμένεται να ζητήσει συναίνεση για το επιχειρηματικό της σχέδιο που προβλέπει «σπάσιμο» σε καλή και κακή εταιρεία και διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της σε τέσσερις τομείς. Το Σχέδιο Εξυγίανσης θα πρέπει να υποβληθεί ενώπιον του αρμόδιου Πολυμελούς Πρωτοδικείου για επικύρωση, διαδικασία που ενδεχομένως να μην έχει ολοκληρωθεί ως τον Σεπτέμβριο του 2019.

Νωρίτερα σήμερα η εταιρεία γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της την παραίτηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας.

Η ανακοίνωση της Folli-Follie αναφέρει:

«Η προτεινόμενη Αναδιάρθρωση λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα όλων των ενδιαφερομένων μερών και αποσκοπεί στην παροχή επαρκούς νέας χρηματοδότησης προς τον Όμιλο για την επίτευξη της απαιτούμενης λειτουργικής ανάκαμψης και μιας βιώσιμης κεφαλαιακής δομής, που θα διασφαλίσει την συνέχιση της λειτουργίας του.

Ειδικότερα, η Αναδιάρθρωση αφορά τον εξής δανεισμό, για τον οποίο έχει εγγυηθεί η Εταιρεία:

– Εγγυημένα Μετατρέψιμα Ομόλογα ποσού 249.500.000 € λήξεως το 2019 εκδοθέντα από την FF Group Finance Luxembourg S.A. (τα «Ομόλογα 2019»)

– Εγγυημένα Ομόλογα ποσού 150.000.000 CHF λήξεως το 2021 εκδοθέντα από την FF Group Finance Luxembourg II S.A. (τα «Ομόλογα 2021»)

– Δανεισμός Schuldschein ποσού 31.000.000€ λήξεως στις 21 Δεκεμβρίου 2021 συναφθείς από την FF Group Finance Luxembourg ΙΙ S.A.

– Δανεισμός Schuldschein ποσού 20.000.000€ λήξεως στις 21 Δεκεμβρίου 2021 συναφθείς από την FF Group Finance Luxembourg ΙΙ S.A. (από κοινού με το Schuldschein 31.000.000 €, τα “Schuldschein”) (από κοινού, ο «Υφιστάμενος Α’ Τάξης Μη Εξασφαλισμένος Δανεισμός»).

Ο Όμιλος έχει οφειλή 41,7 εκ. € βάσει διαφόρων δανειακών συμβάσεων με τις ελληνικές Τράπεζες. Αυτό το ποσό υπόκειται σε διακυμάνσεις λόγω των δεδουλευμένων τόκων (που αυξάνουν την οφειλή) και λόγω της λήξης εγγυητικών επιστολών (γεγονός που μειώνει την οφειλή).

Τα δάνεια αυτά είναι εξασφαλισμένα με ενέχυρο επί των μετοχών της Εταιρείας και της θυγατρικής της, Folli Follie Συμμετοχών ΑΕ, στα Αττικά Πολυκαταστήματα. Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, στην οποία μεταβιβάστηκαν οι απαιτήσεις όλων των άλλων ελληνικών Τραπεζών, επέσπευσε πλειστηριασμό αυτών των μετοχών στις 12 Δεκεμβρίου 2018 και η Εταιρεία αναμένει επιβεβαίωση του αποτελέσματος.

Αναμένεται ότι το πλειστηρίασμα θα είναι επαρκές για την αναλογική αποπληρωμή των τραπεζών. Το υπολειπόμενο πλειστηρίασμα, που θα καταβληθεί στον Όμιλο, αναμένεται να είναι ελάχιστο».

Δείτε ακόμη: Folli-Follie: Παραιτείται ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου