Delphi Economic Forum: Ψηφιακός μετασχηματισμός στις επιχειρήσεις – Το μέλλον είναι εδώ!

Delphi Economic Forum: Ψηφιακός μετασχηματισμός στις επιχειρήσεις – Το μέλλον είναι εδώ!

Ο δρόμος για τον εκσυγχρονισμό της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και την ψηφιακή οικονομία στο τραπέζι της φετινής διοργάνωσης.

 

Η ανάγκη επιτάχυνσης των δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού στις ελληνικές επιχειρήσεις, η διεύρυνση της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και ο εκσυγχρονισμός του τρόπου λειτουργίας, με απώτερο στόχο την εξοικονόμηση κόστους και την ορθότερη εξυπηρέτηση της πελατειακής βάσης, θα αναλύσουν διεξοδικά εξέχουσες προσωπικότητες και υψηλόβαθμα στελέχη που δραστηριοποιούνται σε εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού, κατά το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Σημειώνεται ότι το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών πραγματοποιείται και φέτος υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2019.

Πιο αναλυτικά, τις ευκαιρίες για ανάπτυξη που προσφέρει η ψηφιακή οικονομία και οι νέες τεχνολογίες στον κλάδο του λιανεμπορίου, θα κληθούν να σχολιάσουν οι μεγάλοι «παίκτες» της αγοράς, όπως ο πρόεδρος της Fourlis Holdings Βασίλης Φουρλής, ο αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Πλαίσιο Κωνσταντίνος Γεράρδος και ο Brand President των σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος Βασίλης Σταύρου.

Την ίδια στιγμή, την ανάγκη εφαρμογής του Digital Transformation στο παραγωγικό μοντέλο, προκειμένου οι επιχειρήσεις να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και πραγματική υπεραξία θα αναλύσει ο καθηγητής Διεθνούς Οικονομικής στο Ινστιτούτο της Γενεύης Richard Baldwin, ενώ μεταξύ άλλων, ο λόγος θα δοθεί στον διευθυντή Πληροφορικής στο Media Lab του πανεπιστημίου MIT των ΗΠΑ Μιχάλη Μπλέτσα και στον καθηγητή Οικονομικών στο London Business School της Μεγάλης Βρετανίας Ηλία Παπαϊωάννου.

Πόσα βήματα έχει όμως να διανύσει η Ελλάδα για την πλήρη ευθυγράμμιση με τους νέους ψηφιακούς κανόνες της αγοράς, το Artificial Intelligence, την ρομποτική αυτοματοποίηση και τη χρήση εργαλείων blocκchain; Ο διεθνούς φήμης Product Lead και σχεδιαστής του Google Assistant Yariv Adan, καθώς και ο Neal Suggs – αντιπρόεδρος και αναπληρωτής Γενικός Σύμβουλος του Εμπορικού τμήματος της Μicrosoft έχουν τις απαντήσεις και θα τις παρουσιάσουν στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ.

Στην 4ήμερη εκδήλωση φέτος θα συμμετέχουν περισσότεροι από 400 ομιλητές από 20 και πλέον χώρες, οι οποίοι θα συζητήσουν 80 καίριας σημασίας θέματα της πολιτικής, της οικονομίας, του πολιτισμού και των επιχειρήσεων.