Allcancode: Όταν ο κώδικας γίνεται παιχνιδάκι στα χέρια των επιχειρήσεων

Allcancode: Όταν ο κώδικας γίνεται παιχνιδάκι στα χέρια των επιχειρήσεων
Η ελληνική startup έχει λάβει από το 2015 χρηματοδότηση 500.000 ευρώ.

Μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, η οποία αυτοματοποιεί τη διαδικασία παραγωγής web και mobile εφαρμογών κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον του Uni.Fund και να λάβει χρηματοδότηση 300.000 ευρώ. Το όνομα αυτής, All Can Code και το προσωπικό στοίχημα των ιδρυτών της είναι να μπορούν ακόμα και οι μη ειδικοί να μάθουν να γράφουν κώδικα.

Η ελληνική startup παρέχει υπηρεσίες που απευθύνονται σε επιχειρήσεις διαφορετικών μεγεθών και περιλαμβάνουν από μία απλή εφαρμογή ή σελίδα διαγωνισμού, στα πλαίσια μιας προωθητικής ενέργειας, μέχρι το προϊόν (website ή mobile App) μιας startup ή και μεγαλύτερης εταιρείας. Συνεργάζεται με εταιρείες στο χώρο του Design, του Marketing και της Διαφήμισης, ενώ σκοπεύει πολύ σύντομα να διαθέσει την τεχνολογία της στο ευρύτερο κοινό, απευθυνόμενη κυρίως σε designers και developers που θέλουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο δημιουργίας και δημοσίευσης web και mobile εφαρμογών.

“Η αποτελεσματικότητα της παραγωγής των εν λόγω ψηφιακών προϊόντων μειώνει το τελικό κόστος και το συνολικό χρόνο υλοποίησης, προσφέροντας υψηλά περιθώρια κέρδους για τους πελάτες και συνεργάτες μας” λέει στο fortunegreece.com, o Κώστας Καρολεμέας, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της πλατφόρμας AllCanCode.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη επτά projects εκ των οποίων τα πέντε αφορούν καμπάνιες/προωθητικές ενέργειες και τα υπόλοιπα δύο προϊόντα εταιρειών. Στην ελληνική αγορά, η Allcancode εστιάζει στις στρατηγικές συνεργασίες με εταιρείες που επιθυμούν να κατασκευάσουν οποιασδήποτε μορφής λογισμικό, αλλά μπορεί να μη διαθέτουν το κατάλληλο εργατικό δυναμικό για να το φέρουν εις πέρας ή την τεχνολογία για να το ολοκληρώσουν αποδοτικά, από άποψη χρόνου και κόστους.

Από το 2015 η εταιρεία έχει λάβει χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ από το IQbility, angel investors και το Imagine K12 (Y-Combinator) στη Silicon Valley με τον κ. Καρολεμέα να διευκρινίζει πως τα χρήματα αξιοποιήθηκαν στην παραγωγή και την προώθηση των αρχικών προϊόντων της Allcancode στην αγορά την εκπαίδευσης. Σταθμός στην εξέλιξή της ήταν όμως και το  2016, αφού η startup κέρδισε το Ελληνικό βραβείο επιχειρηματικότητας το οποίο χρηματοδότησε την παραγωγή του σημερινού της προϊόντος.

Η κρίσιμη στιγμή της αναζήτησης επενδυτή

Ο κ. Καρολεμέας προσθέτει πως η απόφαση για το εάν και υπό ποιες συνθήκες μια εταιρεία θα έπρεπε να αναζητήσει επενδυτή, αλλά και τι είδους επενδυτή, είναι σαφέστατα κρίσιμη και επισημαίνει πως ανάλογα με τους εκάστοτε στόχους της, η Allcancode επιλέγει εάν θα συνεργαστεί με επενδυτές κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου (venture capital investors), στρατηγικούς επενδυτές (strategic investors), κ.ο.κ.

Το business plan για την τρέχουσα χρονιά εστιάζει στην επέκταση του ευέλικτου εργατικού δυναμικού των developers, οι οποίοι θα ενισχύσουν τις παραγωγικές δυνατότητες της εταιρείας επιτρέποντάς της την ανάληψη περισσότερων projects από υφιστάμενους αλλά και νέους πελάτες. Όπως επίσης και στη διάθεση της ίδιας της τεχνολογίας της στο ευρύτερο κοινό ως προϊόν, το οποίο θα απευθύνεται κυρίως σε designers και developers που θέλουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο δημιουργίας και δημοσίευσης web και mobile εφαρμογών.