Απ’ την αρχή στα δύσκολα: «Μέρος της συμφωνίας» το πλεόνασμα 3,5% διαμηνύει στην κυβέρνηση Ευρωπαίος αξιωματούχος

Απ’ την αρχή στα δύσκολα: «Μέρος της συμφωνίας» το πλεόνασμα 3,5% διαμηνύει στην κυβέρνηση Ευρωπαίος αξιωματούχος
epa07647223 President of the Eurogroup, Portuguese Finance Minister Mario Centeno (L) arrives with Pierre Moscovici (R), the European Commissioner for Economic and Financial Affairs and Taxation, for a joint news conference on the Eurogroup meeting in Luxembourg, 14 June 2019. Media reports European finance ministers agreed on the outline of a budget for the euro area. EPA/JULIEN WARNAND Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις έκανε λόγο ο ίδιος αξιωματούχος, ενόψει του σημερινού Eurogroup.

O στόχος της Ελλάδας για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% είναι «μέρος της συμφωνίας» του 2018, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της Ευρωζώνης, ο οποίος ενημέρωσε τον Τύπο, στις Βρυξέλλες, ενόψει του σημερινού Eurogroup που ξεκινάει στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Ο εν λόγω παράγοντας ανέφερε ότι η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας των θεσμών που θα συζητηθεί σήμερα παρουσιάζει «καθυστερήσεις» στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων καθώς και «ανατροπή ορισμένων μεταρρυθμίσεων», που θέτουν σε κίνδυνο την επίτευξη του στόχου 3,5%, σχολιάζοντας ότι αυτές οι πολιτικές είναι «στη λάθος κατεύθυνση».

«Το 3,5% είναι μέρος της συμφωνίας του 2018», επανέλαβε ο αξιωματούχος, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης αφού δεν έχει καν διαμορφωθεί. «Αυτά θα συζητηθούν τον Σεπτέμβριο στο άτυπο Eurogroup στο Ελσίνκι», κατέληξε.