Περαιτέρω επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στη Γερμανία

Περαιτέρω επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στη Γερμανία
Photo: pixabay.com
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο ZEW, η πρόσφατη κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας, οι κίνδυνοι ανταγωνιστικών υποτιμήσεων και η αυξημένη πιθανότητα η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, εντείνουν τις πιέσεις στην ήδη ισχνή οικονομική ανάπτυξη.
Σημαντικά χειρότερα του αναμενόμενου είναι τα στοιχεία του Ινστιτούτου ZEW για το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία τον Αύγουστο, όπως μεταδίδει το Reuters.

Κατά το Ινστιτούτο, ο δείκτης οικονομικού κλίματος παραπέμπει σε σημαντική επιδείνωση των προοπτικών της γερμανικής οικονομίας.

Σημειώνει πως η πρόσφατη κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ-Κίνας, οι κίνδυνοι ανταγωνιστικών υποτιμήσεων και η αυξημένη πιθανότητα η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, εντείνουν τις πιέσεις στην ήδη ισχνή οικονομική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο δείκτης Οικονομικού Κλίματος τον Αύγουστο υποχώρησε στο -44,2, έναντι του -28,5 που προέβλεπαν οι αναλυτές, ενώ ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών διαμορφώθηκε στο -13,5 έναντι του -7,0 που ανέμεναν οι αναλυτές.