Κλειστό για δύο μέρες το Πάντειο – Υποψία κρούσματος κορωνοϊού

Κλειστό για δύο μέρες το Πάντειο – Υποψία κρούσματος κορωνοϊού
(Ξένη Δημοσίευση) Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων Ημερίδα με θέμα «Το Φαινόμενο του Εκφοβισμού». Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε με μέριμνα του ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των Σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών, με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση του Εκφοβισμού ως κοινωνικού φαινομένου.Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας κήρυξε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ, Υποπτέραρχος (ΥΙ) Γεώργιος Τολούμης, ενώ καταξιωμένοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και τις Ένοπλες Δυνάμεις τοποθετήθηκαν επί του θέματος, αποτυπώνοντας με γνώμονα την ακαδημαϊκή τους γνώση και εμπειρία, τις προεκτάσεις του στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία. Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ /STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εξετάζεται η περίπτωση ασθένειας μιας καθηγήτριας που συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο.

Με μία σύντομη ανακοίνωση, το Πάντειο Πανεπιστήμιο έκανε γνωστό ότι αύριο και μεθαύριο θα παραμείνει κλειστό, λόγω υποψίας κρούσματος κορωναϊού: «Σας ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους το πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό από 6/3 έως και 7/3», αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρύτανις του πανεπιστημίου, Ισμήνη Κριάρη, η απόφαση πάρθηκε για προληπτικούς λόγους, καθώς εξετάζεται η περίπτωση κρούσματος. Πρόκειται για αλλοδαπή καθηγήτρια που συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο, αφρικανικής καταγωγής, η οποία εμφάνισε πυρετό.

Η κ. Κριάρη σημείωσε ότι μεν το πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό, ωστόσο οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στα πλαίσια συνεδρίων που διοργανώνει το Πάντειο, θα διεξαχθούν κανονικά.

Υπενθυμίζεται ακόμη, ότι ύποπτο κρούσμα κορωναϊού εξετάζεται και στο Ρέθυμνο και αφορά φοιτητή του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου με καταγωγή από την Πελοπόννησο. Η εμφάνιση του κρούσματος οδήγησε την πρυτανεία του πανεπιστημίου στην αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους επί τριήμερο, μέχρι και το Σάββατο 7 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ