The Trumps: Η ιστορία που γέννησε τον πιο «επικίνδυνο άνθρωπο του κόσμου»

The Trumps: Η ιστορία που γέννησε τον πιο «επικίνδυνο άνθρωπο του κόσμου»
epa05737344 US President Donald J. Trump (C-R), First Lady Melanie Trump (C), Vice-President Mike Pence (L) and wife Karen (2-L), along with the Trump family, attend the Freedom Inaugural Ball in Washington, DC, USA, 20 January 2017. Trump won the 08 November 2016 election to become the next US President. EPA/KEVIN DIETSCH / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πώς η πρώτη οικογένεια της Αμερικής έφτασε στη Νέα Υόρκη με ατμόπλοιο από τη Γερμανία το 1885 και έχτισε μια κολοσσιαία αυτοκρατορία σε 4 γενιές.

Η οικογένεια Τραμπ έχει μονοπωλήσει τα πρωτοσέλιδα εδώ και δεκαετίες.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα νέο μέλος της οικογένειας Τραμπ μπήκε στο προσκήνιο. Η ανιψιά του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μαίρη Τραμπ, πρόκειται να δημοσιεύσει ένα βιβλίο με τίτλο «Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man» στις 28 Ιουλίου. Στο βιβλίο, η Μαίρη λέγεται ότι αποκαλύπτει πως ήταν η πηγή πίσω από την έρευνα των New York Times για τα οικονομικά του θείου της, ενώ αποκαλύπτει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ χλευάζει τον πατέρα του, Φρεντ Τραμπ, καθώς υπέφερε από Αλτσχάιμερ τα τελευταία χρόνια.

Ο Ρόμπερτ Τραμπ προσέφυγε σε δικαστήριο του Κουίνς, στη Νέα Υόρκη, ζητώντας να εμποδιστεί η δημοσίευση του κειμένου της Μαίρης Τραμπ, καθώς η τελευταία φέρεται να παραβίασε συμφωνία εμπιστευτικότητας που είχε υπογράψει σχετικά με την κληρονομιά του Φρεντ Τραμπ, του παππού της και πατέρα του Ντόναλντ Τραμπ.

Συμπτωματικά, ένα άλλο βιβλίο, «The Art of Her Deal» για τη Μελάνια Τραμπ, έγινε επίσης πρωτοσέλιδο την περασμένη εβδομάδα. Το βιβλίο γράφτηκε από τη βραβευμένη ανταποκρίτρια της Washington Post, Μαίρη Τζόρνταν Το βιβλίο αναφέρει ότι η Μελάνια επαναδιαπραγματεύτηκε το προγαμιαίο συμβόλαιό της μετά την προεδρική νίκη του Τραμπ το 2016 και ότι υπήρξε τριβή μεταξύ της Ιβάνκα και της Μελάνια στις πρώτες μέρες της θητείας του Τραμπ, κάτι που ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «εντελώς ψευδές».

Κι όμως δεν τελειώνουμε εδώ… Το βιβλίο του Τζον Μπόλτον με τίτλο «The Room Where It Happened: A White House Memoir» («Το δωμάτιο όπου έγινε: Απομνημονεύματα από τον Λευκό Οίκο») κυκλοφόρησε στις 23 Ιουνίου και αποκαλύπτει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επιδίωξε τη βοήθεια του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ για να κερδίσει την επανεκλογή του, κατά τη διάρκεια μιας κεκλεισμένων των θυρών συνάντησης τον Ιούνιο του 2019 – μία κατηγορία – καταπέλτης.

Ακολουθεί μια ματιά στη δυναστεία πίσω από την πρώτη οικογένεια των ΗΠΑ.