Η απολογία του Πιστόριους και οι απειλές προς τη σύντροφό του

Η απολογία του Πιστόριους και οι απειλές προς τη σύντροφό του

Με δραματικό τόνο ο παραολυμπιονίκης μίλησε σήμερα ενώπιον των δικαστών για τη νύχτα της δολοφονίας της Ρίβα Στέενκαμπ και τη σχέση τους.

Η απολογία του Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της συντρόφου του τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα.

Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης μίλησε σήμερα για πρώτη φορά δημόσια για τη νύχτα της δολοφονίας, λέγοντας πως άκουσε θορύβους και μάλιστα παρότρυνε τη σύντροφό του -που εκείνη την ώρα πίστευε πως κοιμόταν δίπλα του- «να κάνει ησυχία και να μη σηκωθεί» προτού ελέγξει τί συνέβαινε, επιμένοντας με τον τρόπο αυτό στην αρχική του ομολογία πως την σκότωσε κατά λάθος.

Χθες ο παραολυμπιονίκης επέμενε πως ήθελε απλά να προστατεύσει τη Ρίβα, ενώ σήμερα σε κλίμα συγκίνησης αναφέρθηκε στην γνωριμία του με την Ρίβα Στέενκαμπ, υποστηρίζοντας μάλιστα, ότι πολλές φορές εκείνος την ήθελε περισσότερο από ότι αυτή.

Ο Πιστόριους παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ πιεσμένος την περίοδο εκείνη που συνέβη το μοιραίο περιστατικό και υποστήριξε ότι αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι ετοιμαζόταν να μετακομίσει.

Από την άλλη, ο ίδιος υποστήριξε πως η Ρίβα πέρασε δύσκολες στιγμές δίπλα τους κυρίως λαμβάνοντας απειλητικά άνθρωποι από το περιβάλλον του θεωρούν ότι πίσω από τις απειλές βρισκόταν η πρώην του αθλητή, Σαμ Τέιλορ.

Στο δικαστήριο έδειξε επίσης και δικά τους προσωπικά emails μετά από καυγάδες, όπου εκείνος της ζητούσε συγνώμη ή εκείνη του έγραφε ότι «άδικα μου λες ότι φλερτάρω με άλλους… Δεν είμαι πόρνη». Σε άλλη συνομιλία τους μετά από καυγά εκείνη του αναφέρει ότι δεν είναι ευτυχισμένοι μαζί.

Ο παραολυμπιονίκης υποστήριξε ότι μετά από τσακωμούς πάντα προσπαθούσε να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς μαζί της, αλλά επειδή εκείνη είχε στο παρελθόν μια δύσκολη σχέση προτιμούσε τα μηνύματα και δεν το σήκωνε.

Διαβάστε ακόμα:

Ελληνική έξοδος στις αγορές…μόνο για ξένους

Η «μυστική» βάση των ΗΠΑ και το Boeing