Σήμα Μητσοτάκη στη βουλή για το άνοιγμα των σχολείων

Σήμα Μητσοτάκη στη βουλή για το άνοιγμα των σχολείων
Μπουκάλι με αντισηπτικό στην αίθουσα διδασκαλίας, τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020. Σε ένα πρωτόγνωρο, περιβάλλον μπήκαν στις τάξεις τους οι μαθητές της Γ’ Λυκείου των δυο σχολείων στο Ναύπλιο. Οι μαθητές μπήκαν κατευθείαν στις τάξεις χωρίς την πρωινή συγκέντρωση, ενώ πολλοί καθηγητές και μαθητές ήταν εφοδιασμένοι με μάσκες προστασίας αλλά και μεζούρες για την τήρηση των αποστάσεων. Η επιστροφή στα σχολεία δύο μήνες μετά το κλείσιμο τους ήταν κάπως αμήχανη, καθώς καθηγητές και μαθητές θα πρέπει να έχουν συνέχεια στο μυαλό τους τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού. Από σήμερα λοιπόν μπήκαν σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα, τα οποία θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά, από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, ενώ την επόμενη εβδομάδα – 18 Μαΐου – θα ακολουθήσουν οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου. Άγνωστο ακόμη παραμένει αν και πότε θα γυρίσουν στα σχολεία οι μαθητές του δημοτικού. Τις τελευταίες οδηγίες στους μαθητές έδωσε ο Λυκειάρχης των σχολείων. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων.

Επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επιστροφή των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα θρανία, δήλωσε σήμερα στη βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Θα παρακολουθούμε σε ημερήσια και εβδομαδιαία βάση, με προσοχή, τα επιδημιολογικά δεδομένα. Επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων. Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα, για να επαναλειτουργήσουν”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του πρωθυπουργού, που ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ηλικιών από τα 80 μέχρι τα 84 χρόνια.

“Από το Φεβρουάριο μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα μπουν στη μάχη τέσσερα νέα κέντρα εμβολιασμού που θα έχουν τη δυνατότητα από μόνα τους να εξυπηρετούν 20.000 συμπολίτες μας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Η παραγωγική δυνατότητα των εμβολίων δεν είναι δυστυχώς σταθερή και, κατά συνέπεια, ο αριθμός των εμβολιασμών στη χώρα μας θα ακολουθεί το ρυθμό των παραλαβών. Όσα εμβόλια έρχονται θα γίνονται ταχύτατα, φροντίζοντας πάντα να υπάρχει ένα απόθεμα και να εξασφαλίσουμε τη δεύτερη δόση για όλους τους συμπολίτες μας”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.