Μερικό άνοιγμα της αγοράς προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι – Τι γίνεται με το ωράριο τα ΣΚ

Μερικό άνοιγμα της αγοράς προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι – Τι γίνεται με το ωράριο τα ΣΚ
Μία γυναίκα περπατά στο άδειο από κόσμο κέντρο της Αθήνας λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί σε όλη την χώρα, στo πλαίσιo της προσπάθειας για περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόταση για μερικό “άνοιγμα” δραστηριοτήτων, υπέβαλε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται λειτουργία των κομμωτηρίων, των πάρκων και των αρχαιολογικών χώρων. Επιτρέπουν, επίσης, το ψάρεμα, αλλά είναι αρνητικοί στη χρήση του κωδικού SMS “6” για κυκλοφορία με αυτοκίνητο.

Επίσης η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αποφάσισε να εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ και όχι τις 7 το απόγευμα.

Τα μέτρα θα ανακοινωθούν αναλυτικά στις 6 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στη σημερινή ενημέρωση, θα συμμετέχει και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ενώ ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης θα απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.