Ο Κόμης Δράκουλας μένει χωρίς «σπίτι»

Ο Κόμης Δράκουλας μένει χωρίς «σπίτι»

Στο σφυρί με τιμή έναρξης τα 47 εκατομμύρια λίρες βγάζει το Κάστρο του Κόμη Δράκουλα στην Τρανσυλβανία ο ρουμάνος αρχιδούκας ιδιοκτήτης του.

«Η εφιαλτική εμπειρία του Τζόναθαν Χάρκερ στο Κάστρο του Κόμη Δράκουλα, στα Καρπάθια Όρη, αποτελεί την αρχή μιας αλυσίδας μακάβριων γεγονότων και τρομακτικών συμβάντων, καθώς ο μοχθηρός Δράκουλας φυλακίζει τον Χάρκερ στο κάστρο του και ξεκινάει για την Αγγλία, αναζητά αθώα θύματα για τον κόσμο των Νεκροζώντανων όπως την αθώα Λούσι και την αρραβωνιαστικιά του Χάρκερ, Μίνα. Μόνο ο Δρ. Βαν Χέλσινγκ κρατά το κλειδί της σωτηρίας και η φρικιαστική αλήθεια που αποκαλύπτει είναι πιο τρομακτική από κάθε εφιάλτη. »

Αυτή ήταν η πλοκή του πιο γνωστού μυθιστορήματος του Ιρλανδού συγγραφέα, Μπραμ Στόκερ, Δράκουλας (Dracula) το οποίο βασίστηκε στο θρύλο του Κόμη Δράκουλα.

Το κάστρο Μπραν χτίστηκε το 1212 και βρίσκεται στην πόλη Μπρασόφ, διαθέτει πολλές κρεβατοκάμαρες, δωμάτια και… μπουντρούμια. Και αν δε φοβάστε μπορείτε να κάνετε τη δική σας προσφορά, καθώς το κάστρο βγαίνει στο «σφυρί» με τιμή έναρξης τα 47 εκατομμύρια λίρες

Ο Mark Meyer, της Herzfeld and Rubin, της μεσιτικής εταιρίας που έχει αναλάβει την πώληση επισημαίνει: «Εάν κάποιος έρθει με μία λογική προσφορά θα δούμε ποιοι είναι, τι προτείνουν και σίγουρα θα διασκεδάσουμε με την ιδέα»

Ο Κόμης Δράκουλας μπορεί να ήταν ένα φανταστικό πρόσωπο, ωστόσο έχει συνδεθεί με τον Βλαντ Τσέπες, τον σαδιστή  που έδρασε στην περιοχή κατά τον 15ο αιώνα και πάνω στον οποίο βασίστηκε ο θρύλος του Δράκουλα, ο οποίος χρησιμοποίησε το κάστρο ως ορμητήριο.

Την εποχή της βασιλικής οικογένειας των Αψβούργων της Ρουμανίας το Κάστρο Μπραν δωρίστηκε στην Βασίλισσα Μαρία, εγγονή της Βασίλισσας Βικτωρίας της Βρετανίας.

Οταν εκείνη πέθανε το 1938, κληροδότησε το κάστρο στην κόρη της, πριγκίπισσα Ιλεάνα. Αλλά όταν οι κομμουνιστές ανέβηκαν στην εξουσία το 1948, δόθηκε διορία 24 ωρών στην οικογένεια για εγκαταλείψουν τη χώρα.

Μετά την πτώση του καθεστώτος του Τσαουσέσκου, το κάστρο δόθηκε ξανά στη βασιλική οικογένεια. Το κάστρο ανήκει στον Ντομινίκ φον Αμπσμπουργκ, ανιψιό του τελευταίου βασιλιά της Ρουμανίας.

Ο μεσίτης είπε πως «ο Αρχιδούκας Ντομινίκ και η οικογένειά του νοιάζονται πολύ για το κάστρο και είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση τώρα σε σχέση με την εποχή που ήταν υπό την διαχείρηση της κυβέρνησης. Ωστόσο, ο σκοπός είναι να πάει το όλο πράγμα ένα βήμα παρακάτω και να γίνει το Μπραν ένας τόπος που θα μπορεί ο κόσμος να μείνει για δύο ή τρεις ημέρες», ενώ
πρόσθεσε ότι υπάρχει έκταση για ένα μικρό ξενοδοχείο τονίζοντας: «Εγκαθιστούμε έναν γυάλινο ανελκυστήρα που θα οδηγεί σε μία σήραγγα στο βουνό με έναν προβολέα που θα δείχνει το Δράκουλα και όλη την ιστορία του τόπου».

Διαβάστε ακόμα:

Τα δέκα πιο ανατριχιαστικά μέρη στον κόσμο

Τα πιο μυστηριώδη αεροπορικά δυστυχήματα όλων των εποχών