Συμφωνία- μαμούθ ύψους 12 δισ. δολαρίων έκλεισαν οι ιδρυτές της Mailchimp με την Intuit

Συμφωνία- μαμούθ ύψους 12 δισ. δολαρίων έκλεισαν οι ιδρυτές της Mailchimp με την Intuit
Η συμφωνία θα ενισχύσει τις προσφορές της Intuit για επιχειρήσεις που αναζητούν τρόπους για να προσεγγίσουν και να εξυπηρετήσουν πελάτες στο διαδίκτυο.

Η Intuit, η κατασκευάστρια εταιρεία του λογισμικού TurboTax και QuickBooks, συμφώνησε να αγοράσει τη μη εισηγμένη εταιρεία email marketing Mailchimp έναντι 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και μετοχές. Με τη συμφωνία θα ενώσουν τις δυνάμεις τους δύο σημαντικοί πάροχοι υπηρεσιών για μικρές επιχειρήσεις.

Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα επιβεβαιώνοντας ένα προηγούμενο δημοσίευμα του Bloomberg News, θα ενισχύσει τις προσφορές της Intuit για επιχειρήσεις που αναζητούν τρόπους για να προσεγγίσουν και να εξυπηρετήσουν πελάτες στο διαδίκτυο. Η Intuit προσφέρει το λογιστικό λογισμικό QuickBooks στους πελάτες εδώ και δεκαετίες, συμπληρώνοντάς το με υπηρεσίες όπως η Credit Karma, την οποία απέκτησε πέρυσι.

Με την προσθήκη της Mailchimp, η Intuit προσπαθεί να βασιστεί στην ανάκαμψη των μικρών επιχειρήσεων, η οποία έχει συμβάλλει στο να ενισχυθούν οι πωλήσεις του QuickBooks και άλλων προϊόντων. Με τους πελάτες να επανέρχονται στις δραστηριότητές τους μετά από το lockdown του Covid-19 – πολλοί από τους οποίους ψηφιοποίησαν τα λογιστικά βιβλία τους για πρώτη φορά – η Intuit κατάφερε να επωφεληθεί.

Η Mailchimp επικεντρώνεται σε υπηρεσίες ψηφιακού μάρκετινγκ, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής διαφήμισης, των shoppable links, και προϊόντων αυτοματισμού.

Η προγραμματισμένη συναλλαγή σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη συμφωνία της Intuit μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg. Η Intuit, που εδρεύει στην Καλιφόρνια, πλήρωσε 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι για την Credit Karma, μια ιστοσελίδα personal finance.

Η Intuit ιδρύθηκε το 1983 από τον Scott Cook και τον Tom Proulx και εισήχθη στο χρηματιστήριο μια δεκαετία αργότερα. Το προϊόν TurboTax έχει γίνει συνώνυμο της διαδικτυακής σύνταξης και υποβολής φορολογικής δήλωσης, αλλά οι υπηρεσίες μικρών επιχειρήσεων αντιπροσωπεύουν ένα μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων της Intuit – και δεν υφίστανται τις ίδιες εποχιακές μεταβολές.

Η Mailchimp με έδρα την Ατλάντα προήλθε από ένα γραφείο σχεδιασμού ιστοσελίδων που ονομάζεται Rocket Science Group, το οποίο ιδρύθηκε το 2001 από τον Ben Chestnut και τον Dan Kurzius. Τον Ιανουάριο, η Mailchimp απέκτησε την πλατφόρμα μάρκετινγκ SMS Chatitive Inc., η οποία επιτρέπει αμφίδρομη εξατομικευμένη επικοινωνία μεταξύ των επιχειρήσεων και των πελατών τους.

Η εξαγορά αναμένεται να κλείσει πριν από το τέλος του δεύτερου τριμήνου της Intuit το 2022 και να προστεθεί στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για ολόκληρο το οικονομικό έτος, που λήγει τον Ιούλιο. Η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει το ποσό που θα καταβληθεί σε μετρητά στο πλαίσιο της συμφωνίας μέσω υπάρχοντος ρευστού και νέου δανεισμού περίπου 4,5 έως 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: Fortune