Brainstorm Tech: Οι CEOs μιλούν για το μέλλον της τεχνολογίας

Brainstorm Tech: Οι CEOs μιλούν για το μέλλον της τεχνολογίας
ISTANBUL, TURKEY - JUNE 24: People visit Parallel Universe Exhibition by Ouchhh, combining artificial intelligence and art in Atasehir Metropol Istanbul, on June 24, 2021 in Istanbul, Turkey. "Artificial Intelligence Van Gogh Data Painting Experience", "Poetic Artificial Intelligence", "Gobeklitepe Architectural Data" and "Osman Hamdi Bey's Works" are being displayed at the exhibition. Mehmet Murat Onel / Anadolu Agency (Photo by Mehmet Murat Onel / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Στο Half Moon Bay της Καλιφόρνια ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι εργασίες του Brainstorm Tech του Fortune, της συνάντησης κορυφαίων ηγετών και καινοτόμων της τεχνολογικής βιομηχανίας.

της Kristen Bellstrom

Στο Half Moon Bay της Καλιφόρνια ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι εργασίες του Brainstorm Tech του Fortune, της συνάντησης κορυφαίων ηγετών και καινοτόμων της τεχνολογικής βιομηχανίας. Ήταν μια έντονη εβδομάδα γεμάτη μεγάλες ιδέες, και θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μερικά από τα σημαντικότερα σημεία της:

  • Η συν-διευθύνουσα σύμβουλος της Waymo, Tekedra Mawakana, είναι ρεαλιστικά αισιόδοξη για το μέλλον των αυτόνομων οχημάτων, καθώς η Waymo εγκαινιάζει μια αυτόνομη υπηρεσία παράδοσης ειδών παντοπωλείου. «Δεν θα τα καταφέρουν όλοι», λέει για τον ανταγωνισμό στον κλάδο. «Αυτό θα είναι πραγματικά δύσκολο».
  • Η επαυξημένη πραγματικότητα θα έχει τον πιο άμεσο αντίκτυπο στους τομείς της μεταποίησης και της υγειονομικής περίθαλψης, προβλέπει η διευθύνουσα σύμβουλος της Magic Leap, Peggy Johnson. Η ίδια ανέφερε το παράδειγμα ενός εργάτη εργοστασίου που επιδιορθώνει ένα μηχάνημα και, ταυτόχρονα, παρακολουθεί ένα εκπαιδευτικό βίντεο για να φρεσκάρει τις γνώσεις του. «Σκεφτείτε το, βασικά, σαν έναν υπολογιστή στα μάτια σας, ενώ τα χέρια σας εξακολουθούν να είναι ελεύθερα», εξήγησε.
  • Η εξάρτηση του κλάδου κατασκευής και σχεδίασης κατοικιών από την τεχνολογία είναι μια αλλαγή της εποχής της πανδημίας που ήρθε για να μείνει, λέει η Adi Tatarko, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας οικιακής βελτίωσης Houzz. (Η οποία, παρεμπιπτόντως, φέρεται να σχεδιάζει αρχική δημόσια προσφορά στις αρχές του 2022). «Η πανδημία άλλαξε εντελώς τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι θέλουν τα πράγματα τώρα: τα θέλουν αμέσως, παρά την έλλειψη προμηθειών», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η υιοθέτηση όλων αυτών των εργαλείων και της τεχνολογίας έγινε ακόμη πιο κρίσιμη τόσο για τους ιδιοκτήτες σπιτιού όσο και για τους επαγγελματίες».
  • Καθώς οι καταναλωτές έχουν στραφεί στη Rent the Runway για περισσότερα είδη καθημερινής ένδυσης στην εποχή της εξ αποστάσεως εργασίας, η επιχείρηση ενοικίασης και συνδρομητικών υπηρεσιών μόδας έχει προσφέρει στα brands ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα για το τι θέλουν οι αγοραστές τους, λέει η διευθύνουσα σύμβουλος Jenn Hyman. «Έχουν επίσης πρόσβαση σε δεδομένα που είναι μοναδικά σχετικά με το πώς ο πελάτης ταιριάζει τα ρούχα του, πώς τα χρησιμοποιεί, ποιος είναι ο πελάτης κλπ.», σημείωσε η Hyman, «γεγονός που επέτρεψε σε πολλές από τις μάρκες μας να αλλάξουν τη σχεδίαση και την παραγωγή, και να στοχεύσουν διαφορετικά στον πελάτη τους».
  • Ένα θέμα που απασχολεί πολλούς διευθύνοντες συμβούλους και εργαζόμενους στον τομέα της τεχνολογίας είναι η συνδικαλιστική οργάνωση. Η οργάνωση των εργαζομένων κερδίζει έδαφος στη Silicon Valley – σκεφτείτε π.χ. την Ένωση Εργαζομένων της Alphabet. Η πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Υπαλλήλων Υπηρεσιών Mary Kay Henry παρουσίασε στο κοινό του συνεδρίου την οπτική του εργατικού κινήματος. «Πώς χρησιμοποιούμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις για να προωθήσουμε την αλλαγή;» αναρωτήθηκε.

Πηγή: fortune.com