H Sony «χτυπά» την εταιρεία ανάπτυξης video games Bungie για 3,6 δισ. δολάρια

H Sony «χτυπά» την εταιρεία ανάπτυξης video games Bungie για 3,6 δισ. δολάρια
epa08983301 Exterior view of the headquarters of Sony Corp. in Tokyo, Japan, 03 February 2021. Sony will announce its 2020 Q3 results, as well as results from April to December 2020, on 03 February 2021. EPA/KIMIMASA MAYAMA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το Bungie εξαγοράστηκε από τη Microsoft το 2000 και αποχωρίστηκε από τη Microsoft το 2007. Οι μετοχές της Sony ενισχύθηκαν περίπου 4,3%.

Η Sony Interactive Entertainment συμφώνησε να εξαγοράσει την ιδιωτική εταιρεία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών Bungie έναντι 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμμετέχοντας στην αναδιάταξη που παρατηρείται στην ενοποίησης βιντεοπαιχνιδιών αυτόν τον μήνα.

Η Bungie είναι η εταιρεία πίσω από τα παιχνίδια shooter για πολλούς παίκτες Destiny και Halo, το τελευταίο από τα οποία αναπτύχθηκε μέχρι το 2010. Το Bungie εξαγοράστηκε από τη Microsoft το 2000 και αποχωρίστηκε από τη Microsoft το 2007.

Αν και μικρότερη από τη συμφωνία tvn 12,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Take-Two Interactive για τη Zynga και την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft 69 δισεκατομμύρια δολάρια αυτόν τον μήνα, η Sony εξαγοράζει την εταιρεία που, με το Halo, βοήθησε στην κυκλοφορία του πρώτου Xbox της Microsoft το 2001. Και οι τρεις συμφωνίες ανακοινώθηκαν αυτόν τον μήνα. Οι εταιρείες τεχνολογίας ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για τα παιχνίδια καθώς προσπαθούν να επεκτείνουν το κοινό και να προετοιμαστούν για μελλοντικές επαναλήψεις συσκευών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Οι μετοχές της Sony ενισχύθηκαν περίπου 4,3%.

Η Bungie θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα εντός της Sony, σύμφωνα με δήλωση. Η πιο πρόσφατη επιτυχία του προγραμματιστή βιντεοπαιχνιδιών είναι το Destiny 2, το οποίο θα συνεχίσει να προσφέρεται σε πολλές πλατφόρμες. Το franchise Halo αναπτύχθηκε από την 343 Industries της Microsoft από το 2011. Το τελευταίο της παιχνίδι, το Halo Infinite, κυκλοφόρησε σε Xbox και Windows το 2021.

«Η Bungie δημιούργησε και συνεχίζει να εξελίσσει μερικά από τα πιο αγαπημένα franchise βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο και, ευθυγραμμίζοντας τις αξίες της με την επιθυμία των ανθρώπων να μοιραστούν εμπειρίες παιχνιδιού, συγκεντρώνουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Kenichiro Yoshida, Πρόεδρος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. , Sony Group Corporation.

Η Sony Interactive Entertainment, η οποία αναπτύσσει το PlayStation και εδρεύει στο San Mateo της Καλιφόρνια, είναι θυγατρική της Sony Group Corporation.