Η Premier League ανακοίνωσε την καθαίρεση του Αμπράμοβιτς από την προεδρία της Τσέλσι

Η Premier League ανακοίνωσε την καθαίρεση του Αμπράμοβιτς από την προεδρία της Τσέλσι
epa06706105 The Russian oligarch Roman Abramovich leaves the opening of the civil proceedings brought by the European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) against Abramovich, Shvidler and the Russian giant Gazprom, at the District Court of Sarine in Friburg, Switzerland, 02 May 2018. The EBRD is claiming 46 million francs plus interest since 2005. The shareholders and Gazprom contest the claim for the debt. EPA/ANTHONY ANEX Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αγγλική Premier League καθαίρεσε τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, από τη θέση του διευθυντή του συλλόγου, μετά την επιβολή κυρώσεων στον ολιγάρχη από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο αγγλικός σύλλογος έχει λάβει ειδική άδεια λειτουργίας παρά το γεγονός ότι ο Αμπράμοβιτς έχει παγώσει τα περιουσιακά του στοιχεία.

Η Premier League ανακοίνωσε ότι ο αποκλεισμός του Αμπράμοβιτς «δεν θα επηρεάσει την ικανότητα του συλλόγου να προπονείται και να παίζει».

«Μετά την επιβολή κυρώσεων από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, το συμβούλιο της Premier League απέκλεισε τον Ρομάν Αμπράμοβιτς ως πρόεδρο της Τσέλσι. Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου δεν επηρεάζει την ικανότητα του συλλόγου να προπονείται και να παίζει τα παιχνίδια του, όπως ορίζεται στους όρους άδειας που εκδόθηκε από την κυβέρνηση, η οποία λήγει στις 31 Μαΐου 2022» τονίζεται στην ανακοίνωση.