Πληθαίνουν τα σενάρια κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού για είσοδο στα καταστήματα – Αποφάσεις πριν το Πάσχα

Πληθαίνουν τα σενάρια κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού για είσοδο στα καταστήματα – Αποφάσεις πριν το Πάσχα
Υπάλληλοι καταστήματος πραγματοποιούν ελέγχους στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, σε πελάτες καταστήματος λιανικής επί της οδού Ερμού, κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, Αθήνα, Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021. Από τις 6 σήμερα το πρωί τέθηκε σε ισχύ η απόφαση με τα νέα περιοριστικά μέτρα και πλέον, μόνο με επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test, θα μπορούν να εισέρχονται στα εμπορικά καταστήματα, στα κομμωτήρια, στις τράπεζες και στους ανοικτούς χώρους εστίασης οι ανεμβολίαστοι και οι νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, ενώ οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών θα πρέπει να προσκομίζουν self test. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία, οι εκκλησίες και τα καταστήματα τροφίμων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Δεν θα δούμε τους επόμενους δύο μήνες τουλάχιστον πάνω από 30% αύξηση της πίεσης στο ΕΣΥ», σημείωσε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Για την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα μίλησε στον ΣΚΑΪ ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης. Πριν το Πάσχα εξετάζεται να αρθεί ο έλεγχος εισόδου στα μαγαζιά, δήλωσε ο κ. Μαγιορκίνης, τονίζοντας ότι αν υπάρξει ξανά έξαρση το μέτρο θα τεθεί ξανά. Ωστόσο, για κάποια πιο αυστηρά μέτρα είπε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψουν.

Για την υποπαραλλαγή της Όμικρον, είπε ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να δημιουργηθεί πρόβλημα στην Ελλάδα. «Δεν θα δούμε τους επόμενους δύο μήνες τουλάχιστον πάνω από 30% αύξηση της πίεσης στο ΕΣΥ», σημείωσε.

Τέλος, ήταν επιφυλακτικός με το αν και πότε θα σταματήσει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. Παράλληλα, για το πιστοποιητικό εμβολιασμού είπε ότι δεν θα καταργηθεί εντελώς, όμως θα σταματήσει να χρησιμοποιείται ως πάσο.