Γιάννης Κωνσταντάτος

Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης - Πρόεδρος ΣΠΑΥ & Φορέα Διαχείρισης της Ανάπτυξης του Ελληνικού

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος γεννήθηκε στην Αργυρούπολη το 1976, κατάγεται από την Κεφαλονιά και έχει δύο γιούς, τον Κωνσταντίνο – Γεράσιμο και τον Δημήτρη 14 και 10 ετών αντίστοιχα. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος μεταπτυχιακού ΜASTER στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του University of Durham, Μεγ. Βρετανίας.

Αγωνίστηκε για 13 χρόνια στην ομάδα κολύμβησης του ΑΝΟ Γλυφάδας. Το 1993 υπήρξε δευτεραθλητής Ελλάδας στα 4X200 ελεύθερης κολύμβησης.

Την περίοδο 2002-2006 διετέλεσε Πρόεδρος του «Συλλόγου Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης & Νοτίων Προαστίων».

Μέχρι και την εκλογή του ως Δήμαρχος, εργαζόταν επί 12 χρόνια ως ανώτατο στέλεχος σε μεγάλη εταιρεία δορυφορικών τηλεπικοινωνιών καθώς και σύμβουλος επικοινωνίας σε εταιρείες και πολιτικά πρόσωπα.

Την περίοδο 2007-2008 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού. Καθιέρωσε τον πολύ επιτυχημένο ετήσιο πολιτιστικό θεσμό του τριήμερου «Φεστιβάλ των Νέων (Youth Festival)».

Το 2010 ιδρύει την παράταξη «Αγώνας για το Μέλλον» με την συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων και καταλαμβάνει τη 2η θέση στις δημοτικές εκλογές του ιδίου έτους.

Το 2013 εκλέγεται ομόφωνα επικεφαλής της «Ενωμένης Πόλης», της μεγάλης ανεξάρτητης παράταξης που γεννήθηκε από την ενοποίηση των τριών πρώην παρατάξεων «Αγώνας για το Μέλλον», «Σύγχρονη Πόλη» και «Αναγέννηση».

To 2014 εκλέγεται Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης και στις εκλογές του 2019 επανεκλέγεται πανηγυρικά Δήμαρχος από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 68,23%.(73% στην κοινότητα Αργυρούπολης και 59% στην κοινότητα Ελληνικού).

Την ίδια χρονιά, για το συγγραφικό του έργο δέχτηκε τιμητική πρόταση από την αρμόδια επιτροπή για την εγγραφή του ως μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Συγγραφέας τεσσάρων ιστορικών μυθιστορημάτων («Η Τελευταία Ευκαιρία», «Απέναντι στο Πεπρωμένο», «Ο Έλληνας Αντιβασιλέας του Σιάμ» και ο «Αγριάνθρωπος») με τα οποία κέρδισε την αναγνώριση των ανθρώπων των γραμμάτων και του πολιτισμού. Το 2014 επίσης, δέχτηκε τιμητική πρόταση από την αρμόδια επιτροπή για την εγγραφή του ως μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Το 2019 ορίζεται Πρόεδρος του «Φορέα Διαχείρισης της επένδυσης του Ελληνικού».

Το 2019 θα εκλεγεί επίσης Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού θέση στην οποία θα επανεκλεγεί ομόφωνα από τους 11 Δήμους μέλη του Συνδέσμου αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο του στο ιστορικό βουνό της Αττικής τον Υμηττό μας με ρηξικέλευθες πολιτικές που αποτελούν οδηγό για όλη την Ελλάδα.

Τον Νοέμβριο του 2020 το τελευταίο του βιβλίο, ο «Αγριάνθρωπος», γίνεται διασκευή και θεατρική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής από τον καταξιωμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη, Ιάκωβο Μυλωνά.