Τα πιο ακριβά χαρμάνια καφέ στον κόσμο

Τα πιο ακριβά χαρμάνια καφέ στον κόσμο
Photo: pixabay.com
Από τα εδάφη της Κεντρικής Αμερικής μέχρι το νησί της Χαβάης, ο καφές καταναλώνεται και καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Μπορεί η παραγγελία και η αγορά ενός απλού φλιτζανιού καφέ να είναι μια εύκολη και καθημερινή διαδικασία, όμως κάθε κόκκος περνά από μια σειρά ενεργειών: από τη συλλογή, τη συγκομιδή και την επεξεργασία μέχρι να φτάσει στον πελάτη. Η αγορά στιγμιαίου καφέ “εκτοξεύθηκε” σε πάνω από 36,3 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020 και συνεχίζει να αυξάνεται. Πρόκειται για μια παγκόσμια επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που περιέχει καφεΐνη, προσφέρει φρέσκο άρωμα και τονώνει τον εγκέφαλο.

Ένα τυπικό φλιτζάνι καφέ μπορεί να κοστίζει μεταξύ 2 και 5 ευρώ. Ωστόσο, ορισμένοι κόκκοι καφέ καλλιεργούνται και παρασκευάζονται σε περιορισμένο αριθμό με μια μοναδική διαδικασία που αυξάνει την τιμή τους κατά τη λιανική αγορά. Μερικοί πιο σπάνιοι κόκκοι πωλούνται σε δημοπρασίες και υφίστανται μοναδική συγκομιδή που μετατρέπει ένα απλό ρόφημα σε λιχουδιά υψηλών προδιαγραφών. Από τα εδάφη της Κεντρικής Αμερικής μέχρι το νησί της Χαβάης, ο καφές καταναλώνεται και καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στα πιο ακριβά φλιτζάνια καφέ παγκοσμίως.

Πηγή: The Richest