Η κατάρρευση του Bitcoin φέρνει ντόμινο λουκέτων στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

Η κατάρρευση του Bitcoin φέρνει ντόμινο λουκέτων στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων
(FILES) This file photo taken on November 20, 2017 shows gold plated souvenir Bitcoin coins arranged for a photograph in London. - Bitcoin plunged below 39,000 USD for the first time in more than three months on May 19, 2021 after China said cryptocurrencies would not be allowed in transactions and warned investors against speculative trading in them, despite the country powering most of the world's mining. (Photo by Justin TALLIS / AFP) Photo: AFP
Μορφή ντόμινο αρχίζει να λαμβάνει η κατάσταση στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

Μορφή ντόμινο αρχίζει να λαμβάνει η κατάσταση με τα λουκέτα στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.  Όπως μεταδίδει το CNBC, η Voyager Digital ξεκίνησε διαδικασίες πτώχευσης σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης την Τρίτη.  

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η εταιρεία ανέφερε ότι έχει ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 1,3 δισ. στην πλατφόρμα της ενώ έχει πάνω από $350 εκατ. σε ρευστό. 

Παράλληλα, τη διαδικασία της εκκαθάρισης άρχισε το πιο σημαντικό hedge fund κρυπτονομισμάτων, το Three Arrows Capital.

Υπενθυμίζεται πως το Three Arrows Capital απέτυχε να αποπληρώσει δάνειο συνολικής αξίας 350 εκατομμυρίων δολαρίων σε stablecoin USDC, καθώς και 15.250 bitcoin, αξίας περίπου 323 εκατομμυρίων δολαρίων σε σημερινές τιμές.

Οι Financial Times ανέφεραν τον περασμένο μήνα ότι οι δανειστές κρυπτονομισμάτων BlockFi και Genesis, με έδρα τις ΗΠΑ, ρευστοποίησαν ορισμένες από τις θέσεις της 3AC (η 3AC είχε δανειστεί από το BlockFi, αλλά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο margin call).

Στη συνέχεια, η 3AC αθέτησε ένα δάνειο αξίας άνω των 660 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Voyager Digital. Ως αποτέλεσμα, μπήκε σε εκκαθάριση.

Στις 4 Ιουλίου 2022, η πλατφόρμα Vauld διέκοψε όλες τις αναλήψεις, τις συναλλαγές και τις καταθέσεις στην πλατφόρμα της και διερευνά πιθανές επιλογές αναδιάρθρωσης. Με μια λιτή ανακοίνωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vauld, Darshan Bathija, δήλωσε ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει «οικονομικές προκλήσεις» λόγω «των συνθηκών της αγοράς, των οικονομικών δυσκολιών των βασικών επιχειρηματικών της εταίρων που την επηρεάζουν αναπόφευκτα και του τρέχοντος κλίματος της αγοράς» που έχει οδηγήσει σε πελάτες να αποσύρουν περισσότερα από 197,7 εκατομμύρια δολάρια από την πλατφόρμα από τις 12 Ιουνίου.

Ως συνέπεια των τρεχουσών συνθηκών της αγοράς, το CoinFLEX, ένα χρηματιστήριο συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης κρυπτονομισμάτων, έχει σταματήσει όλες τις αναλήψεις του από τις πλατφόρμες. Όπως είπε ο Mark Lamb, Διευθύνων Σύμβουλος της CoinFLEX, η πλατφόρμα διακόπτει όλες τις αναλήψεις της λόγω των ακραίων συνθηκών της αγοράς. Ανέφερε δε ότι η εταιρεία θα αποκαταστήσει «τις αναλήψεις το συντομότερο δυνατό». Η CoinFlex ισχυρίστηκε επίσης ότι ο πελάτης, που όπως ισχυρίζεται είναι ο υψηλού προφίλ επενδυτής Roger Ver, οφείλει στην εταιρεία 47 εκατομμύρια δολάρια.


Τέλος, η Celsius επίσης τον περασμένο μήνα διέκοψε τις αναλήψεις για πελάτες επικαλούμενη «ακραίες συνθήκες αγοράς». Η εταιρεία προσέφερε στους χρήστες αποδόσεις άνω του 18% εάν κατέθεταν κρυπτονομίσματα στο Celsius. Στη συνέχεια, δάνειζε αυτά τα χρήματα σε επενδυτές στην αγορά crypto που ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν υψηλό επιτόκιο.