Λέσβος: Για δεύτερη μέρα κατακαίει τα Βατερά η πυρκαγιά – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Λέσβος: Για δεύτερη μέρα κατακαίει τα Βατερά η πυρκαγιά – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Κάτοικος επιχειρεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο χωριό Γούβες στην Εύβοια, Κυριακή 08 Αυγούστου 2021. Ένα τεράστιο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται αυτή την ώρα στην Γαλατσώνα και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το χωριό. Ένα άλλο πύρινο μέτωπο πλησιάζει τις Γούβες σε μία πορεία που οδηγεί στο Αρτεμίσιο, το Πευκί και τη θάλασσα. Λίγο μακρύτερα και από την άλλη πλευρά του νησιού, η φωτιά κινείται κατευθείαν προς τους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες - και αν περάσει από αυτά τα δύο κομβικά σημεία, πλέον θα βρεθεί πάνω από την Αιδηψό. Στο νότιο τμήμα, οι υποστηρικτικές ομάδες πυροπροστασίας που έχουν φτάσει στη χώρα μας από την Ουκρανία και την Ρουμανία και εργάζονται νυχθημερόν, ελέγχουν την κατάσταση στο χωριό Τρούπι, όσο και λίγο πιο βόρεια, στα Καλύβια και στο Σπαθάρι. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δύσκολη νύχτα στα Βατερά: «Μάχη» με το χρόνο από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Δεύτερη μέρα μάχης με τις φλόγες, σήμερα, στα Βατερά για πυροσβέστες, εθελοντές, κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής με την κύρια προσπάθεια να εστιάζεται στο να μην ξεφύγει η φωτιά πέραν του δρόμου, μεταξύ Βρίσας και Βατερών. Σε μια τέτοια περίπτωση η φωτιά θα επιστρέψει στο άκαυτο τμήμα του οικισμού.

Από το πρωί στη μάχη συμμετέχουν με ρίψεις από αέρος δυο αεροπλάνα τύπου PZL που εδρεύουν στη Λέσβο, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που εδρεύουν σε Λέσβο και Χίο, και δυο αεροσκάφη τύπου Canadair. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον δρόμο για τη Μυτιλήνη είναι και τρία μικρά νέου τύπου αεροσκάφη Airtractor.

Το πρωί φτάνουν επίσης στη Λέσβο από την Αττική ενισχύσεις με 20 πυροσβέστες και πέντε οχήματα.