Η Μόσχα κατηγορεί τις χώρες της Βαλτικής για “ρωσοφοβία”
- 30/08/2022, 13:22
- SHARE

MOSCOW, RUSSIA - MARCH 1: A general view of Russian Foreign Ministry Building is seen in Moscow, Russia on March 1, 2022 Sefa Karacan / Anadolu Agency (Photo by SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Photo: AFP
Με μια αυστηρή ανακοίνωση η Μόσχα κατηγόρησε ακόμη την Λετονία, την Λιθουανία και την Εσθονία για ξενοφοβία και για διακρίσεις.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε σήμερα την κατεδάφιση μνημείων της σοβιετικής εποχής στις χώρες της Βαλτικής χαρακτηρίζοντας την κίνηση “ρωσοφοβική” και εκτίμησε ότι αυτό θα έχει αντίκτυπο στις διμερείς σχέσεις.
Με μια αυστηρή ανακοίνωση η Μόσχα κατηγόρησε ακόμη την Λετονία, την Λιθουανία και την Εσθονία για ξενοφοβία και για διακρίσεις λέγοντας ότι οι χώρες αυτές αντιμετωπίζουν τις ρωσικές εθνικές μειονότητες ως “πολίτες δεύτερης κατηγορίας”.
“Αυτό που συμβαίνει τώρα στα κράτη της Βαλτικής είναι απαράδεκτο για εμάς και σίγουρα θα επηρεάσει την κατάσταση των διμερών σχέσεων με αυτές τις χώρες, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε απόλυτη παρακμή”, ανέφερε το υπουργείο.