«Οι οφειλές του ΙΚΑ στον ΟΑΕΔ αγγίζουν τα 8 δισ. ευρώ»

«Οι οφειλές του ΙΚΑ στον ΟΑΕΔ αγγίζουν τα 8 δισ. ευρώ»

Τοποθέτηση των εκπροσώπων των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ στο 31ο τακτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του Οργανισμού.

Το ποσό των 8 δισ. ευρώ αγγίζουν οι οφειλές του ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ σύμφωνα με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων οι οποίοι τοποθετήθηκαν για το ζήτημα στο 31ο τακτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ.

Οι εκπρόσωποι υποστήριξαν επίσης ότι υπάρχει συρρίκνωση του έργου του ΟΑΕΔ και μετατόπιση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες, όπως τα ιδιωτικά γραφεία εργασίας.

Όπως μάλιστα αναφέρθηκε, πρόσφατα μπήκαν σε πρόγραμμα κινητικότητας/διαθεσιμότητας 253 υπάλληλοι του ΟΑΕΔ, ενώ η πρόσφατη Έκθεση Αξιολόγησης των Δομών των Οργανικών Μονάδων του ΟΑΕΔ (Αύγουστος 2013) διαπιστώνει την ανάγκη προσλήψεων για την κάλυψη 731 οργανικών θέσεων στις Τοπικές Υπηρεσίες (588 θέσεις στα Κέντρα Προώθησης στην Απασχόληση και 143 στις Εκπαιδευτικές Δομές). Επίσης προτείνει την εκ νέου τοποθέτηση 110 ατόμων ΠΕ και ΤΕ στη διοίκηση του Οργανισμού, ενώ καταγράφει 221 κενές οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού.

Κατατίθεται το πρόγραμμα για την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων
Στις 17 Ιουλίου αναμένεται να κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρόγραμμα της Ελλάδας για την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων που αφορούν στο πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία», που παρέχει εκπαίδευση κατάρτιση και μαθητεία στους νέους που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας.

Την ανακοίνωση αυτή έκαναν ο υφυπουργός Εργασίας Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Η Ελλάδα πρόκειται να λάβει από την ΕΕ κονδύλι ύψους 340.000.000 ευρώ έως το 2020, που θα το αξιοποιήσει αποκλειστικά σε προγράμματα απασχόλησης για νέους. Πρόκειται για μία προσπάθεια που έχει εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και η διοίκηση του ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, ανέλαβαν να δημιουργήσουν τα νέα προγράμματα.

Διαβάστε ακόμη:

ΟΑΕΔ: Από 14 Ιουλίου οι αιτήσεις για το οικογενειακό επίδομα

«Κόλλησαν» όλα τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους