Akis Gate: O υπουργός, η άπληστη Αντουανέτα και το όργιο διαφθοράς

Akis Gate: O υπουργός, η άπληστη Αντουανέτα και το όργιο διαφθοράς

Χορός εκατομμυρίων μέσα από μίζες και απίστευτες ιστορίες χλιδής στο βιβλίο του Νίκου Ζήγρα.

Εκτενή αναφορά στην πορεία του Άκη Τσοχατζόπουλου κάνει ο εξάδελφος του και άλλοτε στενός συνεργάτης του, Νίκος Ζήγρας, με βιβλίο του υπό την ονομασία «Akis Gate». To βιβλίο γράφτηκε όταν ο Ζήγρας ήταν στη φυλακή και κυκλοφόρησε με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Σε λιγότερες από 150 σελίδες ο Ζήγρας «φωτογραφίζει» τις διαδρομές του βρώμικου χρήματος, με το οποίο όπως υποστηρίζει γέμισε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ο πρώην υπουργός. Ο συγγραφέας αναφέρεται στον πρώην υπουργό με το μικρό του όνομα, χρησιμοποιώντας πεζό α στο όνομα και όχι κεφαλαίο. Επίσης χρησιμοποιεί άλλα ονόματα για να αναφερθεί στους πρωταγωνιστές της ιστορίας.

Μεγάλο βάρος ρίχνει στη θητεία Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου σύμφωνα με τον Νίκο Ζήγρα, πλούτισε από τις προμήθειες των εξοπλισμών.

«Οι διαπραγματεύσεις του… άκη με τις ξένες εταιρείες οπλικών εξοπλισμών είναι σκληρές, αλλά μόνον όσον αφορά το ποσοστό της προμήθειάς του… Οι εταιρείες όπλων αναγκάζονται να ενδώσουν στις υπερβολικές απαιτήσεις του… άκη, αφού αρνείται κατηγορηματικά να δώσει την οποιαδήποτε έγκρισή του, χωρίς μίζα».

Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου αποκαλεί την Βίκη Σταμάτη Αντουανέτα και την χαρακτηρίζει ως γυναίκα-αράχνη που κατάφερε να έχει υποχείριό της τον πρώην υπουργό και να του αποσπά τεράστια χρηματικά ποσά.

«Ο … άκης δεν μπορεί να αντισταθεί στην Αντουανέτα, τη γυναίκα που τον καθηλώνει με τον πρώτο χαιρετισμό, τη γυναίκα αράχνη, τη γυναίκα του χάους, τη γυναίκα που μπορεί να απορυθμίσει τα πάντα και να ξεπεράσει κάθε όριο. Υποκύπτει στο πεπρωμένο του και μεταμορφώνεται σε μία αρσενική πεταλούδα, που φτερουγίζει στα άνθη των απολαύσεων», αναφέρει.

Το πάθος της Βίκης Σταμάτη για τα χρήματα, αλλά και το πάθος του Άκη Τσοχατζόπουλου για εκείνη περιγράφεται γλαφυρά στο κάτωθι περιστατικό:

«Μια μέρα, του πηγαίνω μία βαλίτσα με ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά. Περιχαρής αρπάζει τη βαλίτσα και πηγαίνει στο σαλόνι να την προσφέρει στην Αντουανέτα. Εκείνη βλέπει τις δεσμίδες με τα μετρητά με όλη την απέχθεια του κόσμου συγκεντρωμένη στα μαύρα της μάτια. “Κωλόγερε!”, “άχρηστε”, φωνάζει. “Τρία εκατομμύρια δεν είπαμε πως χρειάζομαι; Είναι τρία εκατομμύρια αυτά;”. Ο …άκης πέφτει στα γόνατα και προσπαθεί να εξηγήσει στην ξαπλωμένη στον καναπέ Αντουανέτα πως εγώ δεν μπορούσα να μεταφέρω περισσότερα σε μία ημέρα».

Ο Νίκος Ζήγρας αναφέρει ότι ο ίδιος υπήρξε μέλος μίας εγκληματικής οργάνωσης πολιτικής διαφθοράς και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αλλά ότι βοήθησε τις δικαστικές αρχές αποκαλύπτοντας πρόσωπα και μεθόδους.

Υπενθυμίζεται ότι αποφυλακίστηκε χάρη στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου.

 Διαβάστε ακόμη: 

Ζήγρας: «Ο Άκης ήταν εθισμένος στο χρήμα»