Φόρος… αναπνοής στη Βενεζουέλα

Φόρος… αναπνοής στη Βενεζουέλα

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο ζητά από τους επιβάτες που ταξιδεύουν εκτός χώρας να καταβάλουν φόρους επειδή αναπνέουν!

Το γεγονός πως στο αεροδρόμιο οι τιμές είναι λίγο πιο «ανεβασμένες» από τους άλλους χώρους, είναι γνωστό. Η νέα είδηση, όμως, που μετέφερε το BBC σοκάρει.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βενεζουέλας επέβαλε φόρο για την αναπνοή σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει έσοδα για ένα νέο σύστημα καθαρισμού του αέρα που εγκατέστησε, κίνηση που έχει δημιουργήσει θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα αφού τα tweets των αγανακτισμένων ταξιδιωτών αλλά και του υπόλοιπου κόσμου που έμαθαν για το νέο μέτρο «έπεφταν βροχή».

Το Maiquetia στο Καράκας ζητά από τους επιβάτες που ταξιδεύουν εκτός χώρας να καταβάλουν 127 bolivars ή 20 δολάρια για τον αέρα που αναπνέουν, με αυτό τον τρόπο θα καλυφθεί το κόστος του καινούργιου συστήματος εξαερισμού το οποίο χρησιμοποιεί όζον.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι το πρώτο αεροδρόμιο που χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία όπως σημειώνει καταστρέφει τα βακτηρίδια και προστατεύει την υγεία των ταξιδιωτών.

Ορισμένοι μάλιστα φοβούνται ότι τελικά ο νέος φόρος θα γίνει μία ακόμα εστία διαφθοράς, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι απλώς αποδεικνύει το πόσο μεγάλη είναι η έλλειψη μετρητών στα ταμεία του αεροδρομίου.

Διαβάστε ακόμα:

Τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου για το 2014

Δείτε ποια είναι η καλύτερη αεροπορική εταιρεία για τη φετινή χρονιά