ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν πάνω από 130.000 – Παράταση μίας ώρας στη ψηφοφορία λόγω μεγάλης συμμετοχής

ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν πάνω από 130.000 – Παράταση μίας ώρας στη ψηφοφορία λόγω μεγάλης συμμετοχής
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το πρώτο αποτέλεσμα (με δείγμα) αναμένεται στις 11:00 το βράδυ.

Ξεπέρασε τις προσδοκίες της Κουμουνδούρου η συμμετοχή για την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η προσέλευση του κόσμου είναι σημαντική.  Έτσι δόθηκε τελικά παράταση μίας ώρας στην εκλογική διαδικασία (μέχρι τις 21:00) και το πρώτο αποτέλεσμα (με δείγμα) αναμένεται στις 11:00 το βράδυ.

Όπως δήλωσε στις 19:30 ο πρόεδρος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής Γιάννης Δρόσος, οι εκλογείς έφτασαν τους 130.535 στα 536 εκλογικά τμήματα – χωρίς ψηφοφόρους εξωτερικού – εκ των οποίων 30% είναι νέα μέλη.

«Αιφνιδιαστήκαμε για τη συμμετοχή» παραδέχτηκε ο κ. Δρόσος.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (19:45) έχουν ψηφίσει 132.000 πολίτες και τα νέα μέλη είναι 35.000.

Υπενθυμίζεται, ότι το 2022 που έγιναν οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά από τη βάση και στις οποίες επανεξελέγη πρόεδρος ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισαν συνολικά 150.000 άτομα.

Ψήφισαν όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι, ενώ το απόγευμα της Κυριακής ψήφισε και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, ότι: «Το μαζικό παρών αποδεικνύει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα».

Διαβάστε ακόμη:

Έ. Αχτσιόγλου: Σήμερα στέλνουμε το πρώτο μήνυμα, από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει

Eκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Ψήφισε ο Στέφανος Κασσελάκης: «Η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα στον τόπο»