«The Athlete’s Foot» σε Ελλάδα και Τουρκία από τον όμιλο Fourlis

«The Athlete’s Foot» σε Ελλάδα και Τουρκία από τον όμιλο Fourlis

Το διεθνές brand αθλητικών ειδών εξαγοράστηκε πρόσφατα από την Intersport που αντιπροσωπεύεται αποκλειστικά από τον ελληνικό όμιλο.

Τη σύναψη συμφωνίας ανάληψης των δικαιωμάτων δικαιόχρησης (franchise) για την ανάπτυξη καταστημάτων «The Athlete’s Foot» στην Ελλάδα και την Τουρκία, ανακοίνωσε ο Όμιλος Fourlis. Στόχος είναι η ανάπτυξη σε ορίζοντα οκτώ ετών δικτύου 50 καταστημάτων στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, 389 καταστήματα The Athlete’s Foot λειτουργούν σήμερα σε 26 χώρες, με κυριότερη αγορά αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το μέγεθος των καταστημάτων είναι περίπου 150-200 τ.μ., ενώ τα προϊόντα αφορούν 70% παπούτσια (sport style footwear) και 30% ρούχα (Textile) και αξεσουάρ.

Το σήμα «The Athlete’s Foot» εξαγοράστηκε πρόσφατα από την Intersport International (IIC) σε παγκόσμιο επίπεδο. Η IIC διαθέτει 5.400 καταστήματα Intersport σε 42 χώρες ενώ ο Όμιλος Fourlis αντιπροσωπεύει αποκλειστικά το «σήμα» αυτό στις χώρες Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία με 100 καταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο, ο όμιλος Φουρλή με σχετική του ανακοίνωση, τόνιζε την στρατηγική του επιλογή να επικεντρωθεί περισσότερο στον χώρο της λιανικής, με την ανάπτυξη των καταστημάτων IKEA και Intersport. Γι’ αυτό και προχώρησε σε αποεπένδυση από τη δραστηριότητα χονδρικής ηλεκτρικών ειδών. Έτσι, η απόφαση λανσαρίσματος της αλυσίδας The Athlete’s Foot εντάσσεται στην παραπάνω στρατηγική.

Η αλυσίδα Τhe Athlete’s Foot ξεκίνησε το 1971 από τις ΗΠΑ και σήμερα αποτελεί ένα διεθνές brand αθλητικών ειδών.

Όσον αφορά στην Intersport, διαθέτει πλέον 98 καταστήματα, τα οποία λειτουργούν εκτός από την Ελλάδα, σε Ρουμανία, Τουρκία, Βουλγαρία και Κύπρο. To 2013 εμφάνισε αύξηση πωλήσεων 4,4%, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2014 η αύξηση αυτή ανήλθε στο 8,8% και αναμένεται να κλείσει τη χρονιά με ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό.