Πανευρωπαϊκή Συμμαχία στα media από τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ

Πανευρωπαϊκή Συμμαχία στα media από τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ

Στόχος της συνεργασίας με διεθνείς ηγετικούς ομίλους μέσων ενημέρωσης η ανάπτυξη και προβολή της ευρωπαϊκής ψηφιακής επιχειρηματικότητας.

Στρατηγική Πανευρωπαϊκή Συμμαχία με στόχο την προώθηση και ανάπτυξη της ψηφιακής επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη ξεκινά ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, σε συνεργασία με διεθνείς ηγετικούς Ομίλους Media.

Τα μέλη της Συμμαχίας –ProsiebenSat.1 (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία), TF1 (Γαλλία), Modern Times Group (Σκανδιναβία και Κεντροανατολική Ευρώπη), Dogan TV (Τουρκία) και TVN Group (Πολωνία)- πρόκειται να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να παρέχουν μέσω του εκτεταμένου δικτύου τους διεθνή προβολή, τεχνογνωσία αλλά και τους αναγκαίους πόρους σε καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις.

Το ισχυρό δίκτυο της Συμμαχίας των Ομίλων Media θα συνδράμει αποφασιστικά, ώστε οι συγκεκριμένοι οργανισμοί που θα ξεχωρίσουν να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους στην περιοχή της Ευρώπης. Η Συμμαχία επικεντρώνει την προσοχή της σε εταιρείες με δυναμική παρουσία στις χώρες δραστηριοποίησης των μελών της, αλλά και με πλάνο επέκτασης σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

«Οι επενδύσεις σε ψηφιακά μέσα αποτελούν βασικό πυρήνα της αναπτυξιακής στρατηγικής μας. Θα συνεχίσουμε να επεκτεινόμαστε σε αυτόν τον τομέα, μέσα από νέες και καινοτόμες δραστηριότητες ψηφιακής επιχειρηματικότητας», δήλωσε ο Θοδωρής Κυριακού, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ. «Στόχος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Συμμαχίας, είναι η ενίσχυση των σημαντικότερων ψηφιακών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και η ανάδειξή τους σε όλη την Ευρώπη».

Επιπλέον, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ θα δώσει το παρών στο διεθνή διαγωνισμό για start-ups, “SevenVentures Pitch Day”, ο οποίος θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού συνεδρίου ψηφιακής επιχειρηματικότητας, NOAH Conference, τις επόμενες μέρες στο Λονδίνο. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες που έχουν ήδη ξεχωρίσει στην αγορά της χώρας τους.

Η νικητήρια συμμετοχή θα προβληθεί εκτενώς σε όλα τα Media των Ομίλων ANTENNA, ProSiebenSat.1, TVN, Dogan, και MTG.

Λίγα λόγια για την «Πανευρωπαϊκή Συμμαχία»

– Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, μέλος της στρατηγικής Συμμαχίας των μεγαλύτερων και ισχυρότερων Ευρωπαϊκών Ομίλων Media : 1 (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία), TF1 (Γαλλία), Modern Times Group (Σκανδιναβία και Κεντροανατολική Ευρώπη), Dogan TV (Τουρκία), TVN Group (Πολωνία) και Channel 4 (UK). Μεταξύ άλλων, έχει συνάψει κορυφαίες συμφωνίες όπως είναι αυτή με την Vice, για τη λειτουργία και ανάπτυξη του vice.com, του δημοφιλέστερου διαδικτυακού προορισμού νεανικού περιεχομένου παγκοσμίως, στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Eπίσης έχει αναπτύξει και λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία μια από τις κορυφαίες εταιρίες e commerce (BrandsGalaxy) καθώς και το πρώτο ολοκληρωμένο διαδικτυακό κανάλι στην Ελλάδα, το Netwix.

– Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ θα δώσει την ευκαιρία σε ελληνικές καινοτόμες ψηφιακές επιχειρήσεις που έχουν ξεχωρίσει στην αγορά, να αναπτυχθούν περαιτέρω και να επεκταθούν και σε άλλες Ευρωπαϊκές αγορές. Το ίδιο θα ισχύσει και για εταιρίες που έχουν ξεχωρίσει στη Σερβία, την Σλοβενία, το Μαυροβούνιο και άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ.  Ταυτόχρονα ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ θα δώσει την ευκαιρία σε Ευρωπαικές ανάλογες επιχειρήσεις να προβληθούν και να επεκταθούν στην Ελλάδα,τη Σερβία, τη Σλοβενία, το Μαυροβούνιο και άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

– Η Συμμαχία εξασφαλίζει στιςψηφιακές επιχειρήσεις άμεση και ταυτόχρονη προβολή σε διευρυμένα κοινά, προνόμιο που μέχρι σήμερα παρείχαν μόνο οι αγορές των ΗΠΑκαι της Κίνας καθώς και σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια. Ως αποτέλεσμα, συμβάλλει στην ανάπτυξη επιχειρηματικών ταλέντων στην αγορά της Ευρώπης. Απώτερος σκοπός της Συμμαχίας είναι να δημιουργήσει μία δυνατή μονάδα ενίσχυσης των ψηφιακών επιχειρήσεων στην Ευρώπη που θα επιταχύνει την ανάπτυξη τους σε νέες αγορές και θα στρέψει τα βλέμματα στην ήπειρό μας.