Καρτ ποστάλ από το Τσερνομπίλ

Καρτ ποστάλ από το Τσερνομπίλ

Σε ένα μοναδικό βίντεο, ο Βρετανός σκηνοθέτης Ντάνι Κουκ  δείχνει πώς είναι σήμερα μια από τις πιο απομονωμένες περιοχές του πλανήτη.

Ο Βρετανός σκηνοθέτης και φωτογράφος Ντάνι Κουκ δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Vimeo το βίντεο «Postcards from Pripyat, Chernobyl», δείχνοντας πώς είναι σήμερα από ψηλά μια περιοχή στην οποία έχει σταματήσει ο χρόνος μετά την πυρηνική καταστροφή του 1986.

«Το Τσερνομπιλ είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και επικίνδυνα μέρη που έχω δει», τόνισε ο Κουκ και συμπλήρωσε: «Η καταστροφή που συνέβη – όταν ήμουν αγέννητος – επηρέασε τρομακτικά τους ανθρώπους, ακόμα και τους γονείς μου που τότε ζούσαν στην Ιταλία. Δε μπορώ να φανταστώ πόσο τρομακτικό πρέπει να ήταν για τους ντόπιους».

Το Πριπιάτ, είναι μια  πόλη άλλοτε 50.000 κατοίκων που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1970 για τις οικιστικές ανάγκες των εργατών του Τσερνομπίλ.

Εκεί βρέθηκε ο Βρετανός σκηνοθέτης και φωτογράφος Ντάνι Κούκ.

Μαζί του είχε έναν Ουκρανό που γνωρίζει την περιοχή, ένα drone, μια εξελιγμένη φωτογραφική μηχανή, και έναν μετρητή Γκάιγκερ για τη ραδιενέργεια.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Postcards from Pripyat, Chernobyl from Danny Cooke on Vimeo.