«Back to the Beginning»: Θα μεταδοθεί διαδικτυακά η τελευταία υπόκλιση στους Black Sabbath
- 09/06/2025, 23:02
- SHARE

Σε μια κίνηση που συνδυάζει τη νοσταλγία, τη μουσική ιστορία και την τεχνολογική καινοτομία, ο Όζι Όζμπορν και οι Black Sabbath ανακοινώνουν την παγκόσμια διαδικτυακή μετάδοση της τελευταίας τους συναυλίας. Το σόου «Back to the Beginning», που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου στο γήπεδο της Aston Villa στο Μπέρμιγχαμ —εκεί όπου γεννήθηκε το συγκρότημα το 1968— σηματοδοτεί την πρώτη εμφάνιση του αυθεντικού line-up έπειτα από δύο δεκαετίες και ταυτόχρονα το αποχαιρετιστήριο live του Όζμπορν.
Με τα εισιτήρια να εξαφανίζονται σε μόλις 16 λεπτά, η ζήτηση υπήρξε τεράστια. Η απάντηση έρχεται από την ψηφιακή σφαίρα: η συναυλία θα αναμεταδοθεί online με δύο ώρες καθυστέρηση, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους δεν εξασφάλισαν θέση να ζήσουν την εμπειρία. Τα online εισιτήρια είναι διαθέσιμα από την Παρασκευή 6 Ιουνίου (17.00 ώρα Ελλάδας) στην τιμή των 24,99 στερλινών.
Το line-up της βραδιάς υπόσχεται μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία: Metallica, Guns N’ Roses, Tool και Slayer ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Black Sabbath για ένα επικό φινάλε.
Η συναυλία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία λόγω της κατάστασης υγείας του Όζμπορν, ο οποίος το 2020 αποκάλυψε πως πάσχει από τη νόσο Πάρκινσον. Στο πλευρό του, τα ιδρυτικά μέλη Τόνι Αϊόμι, Γκίζερ Μπάτλερ και Μπιλ Γουόρντ.
Όπως ανακοίνωσε η Σάρον Όζμπορν, όλα τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως το Cure Parkinson’s και το παιδιατρικό νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ.
Με περισσότερα από 75 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ, οι Black Sabbath αποχαιρετούν το κοινό όπως τους αρμόζει: με μια ιστορική βραδιά που θα γραφτεί στη μουσική ιστορία — και που δεν θα είναι αποκλειστικά για λίγους.