Καταδίκη από τα κόμματα για την απόπειρα επίθεσης με βόμβα στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη
- 10/07/2025, 19:24
- SHARE

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές για τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού στην αυλή του σπιτιού του Γιάννη Πρετεντέρη στο Νέο Ψυχικό, ο οποίος αποτελούνταν από πέντε μασούρια δυναμίτιδας και πυροκροτητή.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, με τους πυροτεχνουργούς να καταφέρνουν να παραλάβουν τον μηχανισμό ατόφιο από το σημείο, χωρίς να χρειαστεί να προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη, ενώ το πακέτο μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Διεύθυνης Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου θα ερευνηθεί για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα, βιολογικό υλικό ή άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στους δράστες.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τον μηχανισμό πέταξαν απ’ ‘εξω οι δράστες στην αυλή του σπιτιού, πιθανά κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά δεν εξερράγη, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, που θα διευκρινιστούν από την εργαστηριακή έρευνα.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε από τον αστυνομικό της ασφάλειας του δημοσιογράφου σήμερα το μεσημέρι, στην αυλή του σπιτιού τυλιγμένος με νάιλον σακούλα. Μετά την ανεύρεση του μηχανισμού, είναι σε εξέλιξη η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
«Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται»
Την ενέργεια καταδίκασαν κόμματα του Κοινοβουλίου, με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Παύλο Μαρινάκη να αναφέρει σε ανάρτησή του:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη. Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται. Η ελευθερία γνώμης των δημοσιογράφων είναι αδιαπραγμάτευτη. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις αρμόδιες αρχές ότι θα εντοπίσουν τους εγκληματίες και θα τους οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Τέλος, ελπίζουμε οι αυτονόητες δηλώσεις καταδίκης να συνοδεύονται και από ειλικρινή διάθεση περιορισμού της τοξικότητας που, δυστυχώς, ειδικά το τελευταίο διάστημα, εξαπλώνεται στον δημόσιο διάλογο».
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ τονίζει:
«Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας καταδίκη για την τρομοκρατική απόπειρα κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη. Η βία δεν έχει καμία θέση στη Δημοκρατία».