Υπό δρακόντεια μέτρα η απολογία της Μουρτζούκου στην Πάτρα

Υπό δρακόντεια μέτρα η απολογία της Μουρτζούκου στην Πάτρα
Μεταγωγή της 25χρονης Ειρήνης Μουρτζούκου από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στο Δικαστικό Μέγαρο Αχαΐας προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί για τις καθ' ομολογία δολοφονίες τεσσάρων βρεφών, των δύο δικών της, μιας φίλης της αλλά και της αδερφής της, Κυριακή 13 Ιουλίου 2025. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) Photo: Eurokinissi
Υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη και με αποδοκιμασίες από το συγκεντρωμένο πλήθος οδηγήθηκε το πρωί στην ανακρίτρια Πατρών η Ειρήνη Μουρτζούκου.  

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης έφθασε περίπου στις 11:00 το πρωί στην Πάτρα από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου κρατείται, η Ειρήνη Μουρτζούκου, προκειμένου να απολογηθεί στην ανακρίτρια.

Η κατηγορουμένη κατά την προσαγωγή της φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, είχαν σχηματίσει γύρω της έναν προστατευτικό κλοιό.

Η είσοδος της Ειρήνης Μουρτζούκου στα δικαστήρια έγινε από πόρτα στην συμβολή των οδών Γούναρη και Κορίνθου, ώστε να μην χρειαστεί να διανύσει μεγάλη απόσταση μέχρι να φθάσει στο γραφείο της ανακρίτριας, που βρίσκεται στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου της Πάτρας.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας είχαν συγκεντρωθεί πολίτες, οι οποίοι μόλις είδαν την Ειρήνη Μουτρζούκου να βγαίνει από το αυτοκίνητο της Αστυνομίας που την μετέφερε, άρχισαν να την αποδοκιμάζουν.

Οι κατηγορίες σε βάρος της

Η Ειρήνη Μουρτζούκου κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ΄ εξακολούθηση και μη. Οι κατηγορίες αφορούν την αφαίρεση της ζωής των δύο δικών της βρεφών, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, ενός ακόμη βρέφους και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος μίας ενήλικης φίλης της.

Στο μεταξύ, όπως είχε τονίσει σε δηλώσεις του την περασμένη Τετάρτη έξω από το δικαστικό μέγαρο Πατρών, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ειρήνης Μουρτζούκου, Νίκος Αλεξανδρής, μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε από την ανακρίτρια η κατηγορούμενη, «στο πλαίσιο της ανάκρισης θα διευκρινίσουμε και όλες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκε στις πράξεις τις οποίες ομολόγησε και από εκεί και πέρα θα φανούν και οι ευθύνες των υπολοίπων και οι λεπτομέρειες των πράξεών της».

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας

Από την πλευρά της, η Αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκειμένου να μην υπάρξουν απρόοπτα κατά την μεταγωγή της Ειρήνης Μουρτζούκου.

Και τούτο διότι την περασμένη Τετάρτη συγκεντρωμένοι πολίτες έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας αποδοκίμασαν την 25χρονη, τόσο κατά την είσοδό της στο δικαστικό μέγαρο, όσο και κατά την αποχώρησή της από αυτό.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της 25χρονης, ανακρίτρια και εισαγγελέας αναμένεται να συσκεφθούν, προκειμένου να αποφασίσουν για το αν θα κριθεί η Ειρήνη Μουρτζούκου προσωρινά κρατούμενη ή όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: