Ο εργοδότης σας ξέρει πως ψάχνετε για άλλη δουλεα

Ο εργοδότης σας ξέρει πως ψάχνετε για άλλη δουλεα

Δείτε πως εσείς φροντίσατε να το μάθει.

Ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα των εργαζομένων που ψάχνουν για μια νέα θέση εργασία, είναι το κατά πόσο θα πρέπει να ενημερώσουν τον εργοδότη τους εκ των προτέρων πως κυνηγούν μια επαγγελματική αλλαγή.

Οι περισσότεροι θα απαντήσουν «όχι» και ότι είναι προτιμότερο ο εργοδότης να μην ξέρει κάτι, αφού αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον του εργαζόμενου σε μια ενδεχόμενη αξιολόγηση.

Κάπως έτσι ξεκινούν τα κρυφά τηλεφωνήματα, «κρυμμένα χαρτιά» κάτω από γραφείο σας, βραδινά email. ‘Όλα αυτά για να κρύψετε μια θέση εργασίας, τη στιγμή που κάποιοι θα πιστέψουν πως κρύβετε κάποια παράνομη σχέση. Όπως, όμως, και οι περισσότερες σχέσεις δεν είναι και τόσο «κρυφή» από τους υπόλοιπους.

Ο εργοδότης σας ξέρει πως ψάχνετε για καινούργια δουλειά και εσείς φροντίσατε για να το μάθει.

Πως; Δείτε τους τρόπους

Νέες συνδέσεις στο LinkedIn

Οι περισσότεροι που ψάχνουν για καινούργια δουλειά στρέφονται προς το LinkedIn. Εκεί βρίσκεται η «Μέκκα» των επιχειρήσεων. Ψάχνοντας να έρθετε σε επαφή με νέα άτομα από τον χώρο που σας ενδιαφέρει, μπορεί να σας ανοίξει νέες πόρτες. Θυμηθείτε όμως πως εάν έχετε στους κύκλους σας το αφεντικό σας εκείνος μπορεί να βλέπει κάθε δραστηριότητα εάν δεν έχετε κάνει τις κατάλληλες ρυθμίσεις στα privacy settings σας. Αν ξαφνικά αρχίσετε να συνδέεστε με εργαζόμενους από αντίπαλες εταιρείες, σίγουρα θα του βάλετε «ψήλους στα αυτιά».

Οι λάθος πλατφόρμες εύρεσης εργασίας μπορεί να σας εκθέσουν

Θυμηθείτε πως εκτός από εσάς, μπορεί να ψάχνει και η ίδια η εταιρεία σας για νέα άτομα που θα προστεθούν στον εργατικό δυναμικό της. Μην ανεβάζετε το βιογραφικό σας όπου βρείτε, ώστε να μην μάθει ο μάνατζερ σας πως βρέθηκε ανάμεσα στων υπόλοιπων υποψηφίων.

Ξαφνικά «προσωπικά» τηλεφωνήματα

Οι ώρες εργασίας είναι σχεδόν κοινές για όλους. Ένα 8ωρο και παραπάνω που είμαστε αφοσιωμένοι στη δουλειά μας και ο υπόλοιπος κόσμος «παγώνει». Ειδικά αν είστε από τους εργασιομανείς του γραφείου και ξαφνικά ξεκινήσετε να απομονώνεστε για να «απαντήσετε» σε μια κλήση, οι συνάδελφοι και ο εργοδότης; Σας θα καταλάβουν πως ψάχνετε για κάτι άλλο.

Αποφεύγετε να έχετε υποχρεώσεις

Σε κάθε γραφείο υπάρχουν οι φιλόδοξοι εργαζόμενοι και δεν το εννοούμε με την κακή έννοια – εκείνοι που θέλουν να αναλαμβάνουν διαρκώς νέα και περισσότερα projects. Αν είστε από αυτούς και ξαφνικά απορρίπτετε αρμοδιότητες, απλά για να μην μείνουν πίσω σε περίπτωση που φύγετε – είναι κάτι που θα το προσέξει αμέσως ο εργοδότης σας.