«Χρυσό» το τελευταίο τρίμηνο του LinkedIn

«Χρυσό» το τελευταίο τρίμηνο του LinkedIn

Τα οικονομικά της αποτελέσματα ανακοίνωσε η εταιρεία.

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο ανακοίνωσε το LinkedIn. Η μεγαλύτερη πλατφόρμα σύνδεσης των επαγγελματιών σε όλο τον κόσμο δεν είναι πλέον μόνο μια ένα εργαλείο εύρεσης επαγγελματιών και θέσεων εργασίας, αλλά και μια επιτυχημένη επιχείρηση.

H εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street, παρουσιάζοντας αύξηση 44% στα έσοδά της, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι. Η Wall Street ανέμενε πως τα κέρδη θα είναι 0,53 δολάρια ανά μετοχή περίπου και τα έσοδα λιγότερα από 617 εκατ. δολάρια. Η πραγματικότητα; Κέρδη αξίας 643 εκατ. δολαρίων και κέρδη 0,61 δολάρια ανά μετοχή.

Όσον αφορά τα συνολικά κέρδη του έτους, το LinkedIn ανέφερε έσοδα 2,219 δισ δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 45 % σε σύγκριση με το 2013. Τέλος, τα καθαρά έσοδα το 2014 ήταν 254 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τα 192 εκατομμύρια του 2013.

«Το τέταρτο τρίμηνο επιβεβαίωσε πως ήταν μια επιτυχημένη χρονιά για το LinkedIn , η οποία σημαδεύτηκε από τη σταθερή αύξηση τόσο των μελών όσων και των ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων», δήλωσε ο Jeff Weiner , Διευθύνων Σύμβουλος του LinkedIn, ενώ δε δίστασε να δεσμευτεί για μεγαλύτερη πρόοδο σε μια χρονιά που σηματοδοτήθηκε από στρατηγικές πρωτοβουλίες στον τομέα των κινητών, των θέσεων εργασίας και του περιεχομένου.

Η εταιρεία διαχωρίζει τα κέρδη της σε τρεις επιχειρηματικές: talent solutions, marketing solutions και premium subscriptions. Τα έσοδα από τα talent solutions ανήλθαν στα 369 εκατομμύρια δολάρια , αυξημένα κατά 41% από το περσυνό τρίμηνο. Οι λύσεις στον χώρο του μάρκετινγκ απέφερε 153 εκατομμύρια δολάρια (αύξηση 56%), ενώ τα έσοδα από τις premium τις συνδρομές ανήλθαν σε 121 εκατομμύρια (38% αύξηση). Όπως συμπεραίνουμε, ο τομέας των talent solutions παραμένει η βασική κινητήρια δύναμη για τα έσοδα της εταιρείας, αντιπροσωπεύοντας το 57% των συνολικών εσόδων του .