ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 3 Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται η Εξεταστική – 9 καταθέσεις παραμένουν
- 22/01/2026, 16:23
- SHARE
-
Τελευταίες καταθέσεις: Απομένουν εννέα μάρτυρες, με την πλειοψηφία της Επιτροπής να απορρίπτει αιτήματα της μειοψηφίας για διεύρυνση του καταλόγου με πρόσωπα που σχετίζονται με την περίοδο 2019–2025 και τη δικογραφία της Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.
-
Χρονοδιάγραμμα: Οι καταθέσεις θα ολοκληρωθούν στις 3 Φεβρουαρίου με τον Σωτήρη Χατζηγάκη, ενώ στη συνέχεια τα κόμματα θα έχουν προθεσμία 10–15 ημερών για τη σύνταξη των πορισμάτων τους.
-
Τελική πράξη: Η διαδικασία θα κλείσει με ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας για τη συζήτηση του πορίσματος της Νέας Δημοκρατίας.
Στις 3 Φεβρουαρίου αναμένεται να πέσει η αυλαία των εργασιών της Εξεταστικής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς απομένουν εννέα καταθέσεις για να αρχίσουν τα κόμματα να συντάσσουν τα πορίσματα τους.
Ειδικότερα, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταθέσουν οκτώ μάρτυρες, οι οποίοι ουδεμία σχέση και επαφή έχουν με όσα διαδραματίστηκαν στον σκανδαλώδη οργανισμό και περιλαμβάνονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, με την πλειοψηφία να έχει απορρίψει δύο σύσσωμα αιτήματα της μειοψηφίας για εμπλουτισμό του καταλόγου μαρτύρων με πρόσωπα που σχετίζονται με την περίοδο 2019 – 2025.
Στις 26 Ιανουαρίου θα καταθέσουν οι Δήμητρα Χαλκιά και Μόσχος Κορασίδης και την επομένη οι Γιώργος Καρασμάνης και Κώστας Σκανδαλίδης. Στις 28 Ιανουαρίου το κατώφλι θα περάσουν οι Κατερίνα Μπατζελή και Γιώργος Ανωμερίτης, ενώ οι μαρτυρικές καταθέσεις της ερχόμενης εβδομάδας θα ολοκληρωθούν με τους Στέφανο Τζουμάκα και Αλέξανδρο Κοντό. Τελευταίος μάρτυρας της Επιτροπής αναμένεται είναι στις 3 Φεβρουαρίου ο Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος είναι ευρέως γνωστός για τη φράση: «Όλα τα κιλά όλα τα λεφτά».
Μετά το πέρας της κατάθεσης του κ. Χατζηγάκη, τα κόμματα θα λάβουν διορία 10 έως 15 ημερών για να συντάξουν τα πορίσματα τους. Τελευταία «πράξη» αναμένεται να είναι ο ορισμός ειδικής συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συζήτηση του πορίσματος της ΝΔ.