Το Μικρό μου Πόνυ «επιστρέφει»

Το Μικρό μου Πόνυ «επιστρέφει»

Πώς η εταιρεία είδε τα κέρδη της να αυξάνονται ξαφνικά.

Όταν όλοι λένε πως ζούμε σε μια εποχή που η σύγχρονη τεχνολογία έχει κυριαρχήσει παντού, ένα παραδοσιακό παιχνίδι δείχνει πως σπάει αυτή

Ο λόγος για το αγαπημένο παιχνίδι των κοριτσιών, το «Μικρό μου Πόνυ».

Οι πωλήσεις από τα παιχνίδια της σειράς My Little Pony, του  Transformers και άλλων βοήθησαν τα κέρδη της Hasbro να αυξηθούν σε σχέση με τη προηγούμενη χρονιά.

Αναλυτικότερα, τον προηγούμενο μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν – φτάνοντας τα 154,9 εκατομμύρια δολάρια ή 1,22 δολάρια ανά μετοχή. Τα ποσά αυτά για την ίδια περίοδο τη προηγούμενη χρονιά ήταν 148,8 εκατομμύρια και 1,12 δολάρια ανά μετοχή.

Καθώς τα παιδιά έχουν όλο και περισσότερη επαφή και εξοικείωση με τα ψηφιακά παιχνίδια και παιχνίδια, οι μεγάλες βιομηχανίες παιχνιδιών πασχίζουν να ανταγωνιστούν τις μικρότερες εταιρείες για τη δημιουργία νέων προϊόντων.

Οι διεθνείς αγορές έχουν γίνει πλέον ο πιο σημαντικός «πελάτης» της Hasbro. Πέρυσι, οι πωλήσεις στο εξωτερικό άγγιξαν τα 2,02 δισ – ένα ποσό που αποτελεί το μισό από τα συνολικά έσοδα της Hasbro.

Tα My Little Pony παιχνίδια και αξεσουάρ αποδίδουν ετησίως κέρδη 650 εκατ. δολαρίων από λιανικές πωλήσεις.

Τι ευθύνεται, όμως, για αυτή την αναβίωση; Το Μικρό μου Πόνυ ήταν μια από τις πιο δημοφιλής τηλεοπτικές σειρές της δεκαετίας του ‘80, κάτι που σημαίνει πως οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν τους χαρακτήρες και δυνητικά είναι πιο πιθανό να αγοράσουν τα συγκεκριμένα τηλεπαιχνίδια για τα παιδιά τους, πόσο μάλλον τα λούτρινα παιχνίδια.

Αντίστοιχα, τα νέα παιδιά του σήμερα γνώρισαν ξανά την «χρωματιστή παρέα» μέσα από τις επαναλήψεις της σειράς.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλα τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας