ΑΣΕΠ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για κατάταξη υποψηφίων εκπαιδευτικών – Προκηρύξεις 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026
- 12/05/2026, 13:31
- SHARE
Η πρώτη προκήρυξη αφορά στους κλάδους ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ73, πρωτοβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης και κλάδου ΠΕ79 (ειδικότητες ΠΕ 79.01 & ΠΕ 79.02) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης.
Η δεύτερη αφορά υποψήφιους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, κατηγορίας Π.Ε.
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr -> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες->Αίτηση) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Κεφάλαιο Α΄, Παράρτημα Δ΄).
Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήματος επικαιροποίησης στοιχείων του ηλεκτρονικού φακέλου και μεταφόρτωσης των απαραίτητων κατά περίπτωση δικαιολογητικών, με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα και τα κριτήρια που διαθέτουν οι υποψήφιοι/ες, στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ), άρχισε σήμερα και λήγει την Παρασκευή 29 Μαΐου 2026, και ώρα 14:00 (1ΓΕ/2026 – Παράρτημα Ζ΄ και 2ΓΕ/2026 – Παράρτημα ΣΤ΄).
Στην αίτηση επισυνάπτεται και παράβολο 15 ευρώ, το οποίο προμηθεύονται οι υποψήφιοι ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) επιλέγοντας -> Φορέας Δημοσίου ->Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) από τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (www.gsis.gr). Προς διευκόλυνση των υποψηφίων έχει δημιουργηθεί στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ σχετικός σύνδεσμος (βλ. λογότυπο με την ονομασία «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ», ο οποίος οδηγεί στον ανωτέρω διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης στο ΑΣΕΠ ολοκληρώνεται όταν οι υποψήφιοι επιλέξουν «Οριστικοποίηση» και μόνο όταν ο εικοσαψήφιος (20ψήφιος) κωδικός του παραβόλου βρίσκεται σε κατάσταση «ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ», προκειμένου αυτό να δεσμευτεί από το ΑΣΕΠ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ΄).
Η ανεξάρτητη αρχή εφιστά την προσοχή των υποψηφίων στην πληρωμή του ίδιου κωδικού παραβόλου με αυτόν που αναγράφουν στην ηλεκτρονική τους αίτηση και μέχρι την υποβολή αυτής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:
- Τραμπ: Στο τραπέζι νέα στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν
- Ο κολοσσός Blackstone εξαγοράζει τη Skroutz από το CVC – Το deal και η επόμενη μέρα
- ΑΑΔΕ: «Ψηφιακό φακέλωμα» με AI και big data για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής
- Στο κόκκινο η Μέση Ανατολή: «Απαράδεκτη» η πρόταση του Ιράν, λέει ο Τραμπ – Νέο άλμα στο πετρέλαιο
- Ενοίκια: Νέο άλμα άνω του 7% – Πώς το «Ανακαινίζω» επιχειρεί να φέρει 20.000 σπίτια στην αγορά