Η λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων ηθοποιών του Hollywood

Η λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων ηθοποιών του Hollywood

Tο Hollywood Reporter αποκαλύπτει τα ονόματα των αστέρων της αμερικανικής κινηματογραφικής σκηνής που σχηματίζουν το «κλαμπ των 20 εκατομμυρίων δολαρίων».

Τα αστέρια του Χόλιγουντ έχουν αρχίσει να χάνουν λίγο από την αίγλη του παρελθόντος. Αυτό όμως, όπως επισημαίνει το περιοδικό «The Hollywood Reporter», δεν σημαίνει πως και τα έσοδά τους έγιναν το ίδιο θαμπά. Αντίθετα, τα νούμερα που έφερε το περιοδικό στο φώς της δημοσιότητας προκαλούν ζαλάδα.

Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό, μια πολύ μικρή ομάδα ηθοποιών κατάφερε να φτάσουν σε εισπράξεις τον «μαγικό αριθμό» των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στη λίστα των καλύτερα αμειβομένων ανδρών ηθοποιών προηγείται το όνομα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Ο πρωταγωνιστής του «Λύκου της Wall Street» είδε τα έσοδά του από την τελευταία ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε να φτάνουν στο ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Εκτός από πρωταγωνιστής ο Ντι Κάπριο, βέβαια, υπήρξε και συμπαραγωγός της ταινίας, κάτι που συνέφερε σημαντικά στο τελικό ύψος των εσόδων του.

Στο ίδιο «κλαμπ των 20 εκατομμυρίων» συναντάμε επίσης τους Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ,  Ντένζελ Ουάσιγκτον και Ματ Ντέιμον.

Η επιτυχία του «American Sniper» αναμένεται επίσης να κάνει μέλος του ιδιότυπου κλαμπ έναν ακόμα πρωταγωνιστή. Το περιοδικό θεωρεί πως ο Μπράντλεϊ Κούπερ θα καταφέρει τελικά να αυξήσει κατά πέντε εκατομμύρια τις απολαβές του και να φτάσει στα 20 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι τώρα, το μεγαλύτερο ποσό που είχε καταφέρει να εισπράξει ήταν από την τρίτη ταινία του «Hangover» και έφτανε τα 15 εκατομμύρια δολάρια.

Στα 15 εκατομμύρια αναμένεται να φτάσουν οι αμοιβές του Ντουέιν Τζόνσον από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία «Ηρακλής» αλλά και τη συμμετοχή του στην επερχόμενη ταινία «San Andreas».

Στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς δεν μπορούσαν να λείπουν και οι γυναίκες. Και από αυτές ξεχωρίζει σίγουρα το όνομα της Σάντρα Μπούλοκ. Εκτός από το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου για τη συμμετοχή της στην ταινία «Gravity», η Μπούλοκ είδε τους λογαριασμούς της να αυξάνουν εντυπωσιακά. Το συμβόλαιο που είχε υπογράψει ανέφερε πως θα λάμβανε 20 εκατομμύρια προκαταβολικά και ένα επιπλέον 20% επί των ακαθάριστων εσόδων από τα εισιτήρια. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο πως το συνολικό deal θα της απόφερε έσοδα 70 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο η αλλαγή των δεδομένων και ο επανακαθορισμός της οικονομικής πολιτικής των παραγωγών εκτιμάται πως μείωσαν τα τελικά έσοδά της τουλάχιστον κατά το μισό, με το «The Heat» να αναφέρει πως αυτά κινήθηκαν τελικά στα 10 εκατομμύρια.

Στη λίστα με τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς βρίσκονται επίσης η Αντζελίνα Τζολί, η Μελίσσα ΜακΚάρθι και η Τζένιφερ Λόρενς.

Η Τζολί είχε επίσημα απολαβές 15 εκατομμυρίων για το «Maleficent» της Disney, αλλά οι αναλυτές θεωρούν πως μπορεί να ξεπεράσει σε έσοδα, τελικά, τα 20 εκατομμύρια δολάρια. Στο ποσό των 15 εκατομμυρίων κινείται και η ΜακΚάρθι για τους πρωταγωνιστικούς της ρόλους, ενώ η Λόρενς αναμένεται να αυξήσει τα έσοδά της από τα 10 εκατομμύρια (για τον ρόλου της στο «The Hunger Games: Catching Fire») στα 15 εκατομμύρια δολάρια για τον ρόλο της στο  «Joy».

Όπως επισημαίνει το περιοδικό η μεγάλη διαφορά από τη χρυσή εποχή του Χόλυγουντ είναι πως τα έσοδα των πρωταγωνιστών αποδίδονται σε αυτούς μόνο μετά την επιτυχία της ταινίας. Οι περισσότεροι συμφωνούν για το 20% των ακαθάριστων εσόδων από τα εισιτήρια, ενώ τα ποσά μεταφέρονται στους λογαριασμούς τους μόνο όταν η ταινία καταφέρει να καλύψει πλήρως όλα τα έξοδά της, ανάμεσά τους και τα έξοδα παραγωγής και marketing. Επιπλέον, οι περισσότεροι πρωταγωνιστές επιλέγουν να λαμβάνουν μικρότερα ποσά προκαταβολικά, κυρίως για ταινίες που δεν ανήκουν σε κάποιο μεγαλύτερο franchise.