Βίντεο Ιρανών καλεί σε δολοφονία του Τραμπ: «Πού να τον σκοτώσετε»

Βίντεο Ιρανών καλεί σε δολοφονία του Τραμπ: «Πού να τον σκοτώσετε»
Photo: Shutterstock
Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars δημοσίευσε βίντεο με τίτλο «Where to kill Trump?» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας κύμα αντιδράσεων

Ένα βίντεο το οποίο φέρεται να καλεί σε δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Το πρακτορείο, το οποίο θεωρείται ότι διατηρεί στενούς δεσμούς με τους Φρουρούς της Επανάστασης. ανήρτησε βίντεο με τον αγγλικό τίτλο «Where to kill Trump?» («Πού μπορείτε να σκοτώσετε τον Τραμπ;»), στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στις σχέσεις Ιράν και ΗΠΑ. Μεταξύ άλλων ανέβηκε και στο κανάλι του πρακτορείου στο Telegram, ενώ αντίστοιχη ανάρτηση στην πλατφόρμα X διαγράφηκε αργότερα.

Στο οπτικοακουστικό υλικό φέρεται να παρουσιάζεται η διαδρομή που ακολουθεί η αυτοκινητοπομπή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προς την κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, με μία γέφυρα να επισημαίνεται ως πιθανό ευάλωτο σημείο.

Ωστόσο, σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία, η διαδρομή που εμφανίζεται στο βίντεο δεν αντιστοιχεί στους δημόσια προσβάσιμους χάρτες της περιοχής. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι η διαδρομή μετακίνησης του Τραμπ στη Φλόριντα είχε τροποποιηθεί τον Ιανουάριο του 2026 μετά τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου σε αεροδρόμιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιμάκωση στις σχέσεις ΗΠΑ – Ιράν

Η δημοσιοποίηση του βίντεο έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης, καθώς η ιρανική ηγεσία έχει επανειλημμένα ζητήσει αντίποινα μετά τον θάνατο του ανώτατου ηγέτη Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κατά της επίσημης κατοικίας του.

Ο ίδιος ο Τραμπ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα, κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα, ότι θεωρεί πως βρίσκεται στο στόχαστρο της Τεχεράνης. «Είμαι πρώτος στη λίστα δολοφονιών του Ιράν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: