Στέλεχος της ΕΚΤ βάζει τέλος στα σενάρια για Grexit

Στέλεχος της ΕΚΤ βάζει τέλος στα σενάρια για Grexit

«Η Ελλάδα έχει να κάνει ακόμη πολλή δουλειά», σημειώνει ο αξιωματούχος της ΕΚΤ.

Μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), ο Γάλλος Οικονομολόγος και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ, αναφέρθηκε εκ νέου στην πορεία διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους Θεσμούς.

«Υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει ακόμα στην Ελλάδα», σημειώνει και προσθέτει: «Το ενδεχόμενο του Grexit, της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, δεν αποτελεί υπόθεση εργασίας για την ΕΚΤ».

«Η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να καταστεί αυτό δυνατό», υπογράμμισε ο Μπενουά Κερέ και συμπλήρωσε: «Η Αθήνα πρέπει να παρουσιάσει στους εταίρους της μια λίστα μεταρρυθμίσεων προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη οικονομική βοήθεια για να επιβιώσει».

Παράλληλα, σχολίασε: «Οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς είναι δύσκολες και αργές. Συνεχίζουν να υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες…σε μια σειρά θεμάτων (…) Οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί, έχουμε καλές συζητήσεις αλλά υπάρχει ένας παράγοντας ανησυχίας που έγκειται στο ότι οι συνομιλίες προχωρούν με βραδείς ρυθμούς και ότι η Ελλάδα έχει ολοένα και λιγότερο χρόνο για να βρει μια λύση».

Μιλώντας για την γενικότερη εικόνα της οικονομίας στην Ευρωζώνη, ο Γάλλος οικονομολόγος ανέφερε: «Υπάρχει εμφανώς οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη. Η ανάπτυξη επιστρέφει, όλοι οι δείκτες εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών είναι ανοδικοί. Όμως, αυτή η ανάκαμψη είναι ανεπαρκής και αρκετά ανισομερής, προειδοποίησε ο Κερέ ενώ αναφέρθηκε στις ανησυχίες ότι «η τωρινή ανάκαμψη δεν είναι παρά κυκλική».