Η αλυσίδα καφέ που τρελαίνει τους επενδυτές

Η αλυσίδα καφέ που τρελαίνει τους επενδυτές

Πώς μια καφετέρια έχει καταφέρει να σηκώσει 95 εκατομμύρια δολάρια.

Το Blue Bottle Coffee ξεκίνησε ως ένα μικρό συνοικιακό καφέ και εξελίχθηκε μέσα σε μια δεκαετία σε μια απ’ τις σημαντικότερες αλυσίδες. Πλέον δεν μιλάμε για μια απλή καφετέρια, αλλά για ένα ολόκληρο δίκτυο καφέ και συνεργατών, ένας τόπος συνάντησης για όσους αγαπούν τον καλό καφέ.

Οι ιδιοκτήτες ψήνουν τον καφέ σε παραδοσιακές καφετιέρες, τα βάζουν σε τσαντάκια και τα αποστέλλουν στους πελάτες εντός 48 ωρών.

Η αλυσίδα καφέ δεν έχει μόνο πιστούς πελάτες που πάνε εκεί για τον καφέ τους και τα φρέσκα κουλουράκια, αλλά έπεισε και το τεχνολογικό κοινό αφού κατέφερε να συγκεντρώσει 70 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση από τα μεγαλύτερα ονόματα στον τομέα της τεχνολογίας, την Fidelity Management και την Research.

Τα ονόματα των επενδυτικών εταιρειών Tetragon Financial Group, Morgan Stanley, Index Ventures, True Ventures, Bono, Jared Leto, Tony Hawk, and Instagram founder Kevin Systrom βρίσκονται ανάμεσα σε εκείνους που χρηματοδότησαν το Blue Bottle.

Η εταιρεία διαθέτει σήμερα καταστήματα σε 19 τοποθεσίες στη Νέα Υόρκη, στην Καλιφόρνια και στην Ιαπωνία και έχει γίνει το αγαπημένο «στέκι» των hipsters και των techies.

Τα παραδοσιακά μηχανήματα άλεσης καφέ και ο εξαιρετικής ποιότητας καφές είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίου έχει δημιουργήσει «πιστούς» θαμώνες.

Η αλυσίδα «σήκωσε» άλλα 25 εκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο του 2014 με τη βοήθεια των Morgan Stanley Investment Management, Twitter cofounder Evan Williams, VC Chris Sacca και του συνιδρυτή του WordPress, Matt Mullenweg.

1/6