Πώς να είστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά σας αν εργάζεστε online

Πώς να είστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά σας αν εργάζεστε online
Unregistered RawShooter essentials 2005 1.1.3 build 15

Είτε είστε σε ένα γραφείο, είτε στο σαλόνι του σπιτιού σας όσοι δουλεύουν online έχουν έναν κοινό «εχθρό». Το διαδίκτυο.

Όσοι δουλεύουν online είναι δύσκολο να είναι συγκεντρωμένοι στο στόχο τους. Ο λόγος απλός, χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ως βασικό εργαλείο της δουλειάς τους, αλλά ταυτόχρονα είναι και ο μεγαλύτερος «πειρασμός» αφού μπορεί πολύ εύκολα να σας παρασύρει στις… σελίδες του!

Αν δουλεύετε και εσείς online δείτε πώς να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στους στόχους σας.

Χρησιμοποιείστε τη τεχνολογία για να παρακολουθείτε τι κάνετε

Υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες τεχνολογίες, οι οποίες αναπτύχθηκαν ακριβώς για να βοηθήσουν τα άτομα να είναι συγκεντρωμένα και να τα βοηθήσει να εκτελούν τις εργασίες τους. Μια απ’ τις πιο γνωστές εφαρμογές είναι το Momentum – το οποίο εμφανίζει ένα όμορφο τοπίο σε κάθε καινούργια σελίδα που ανοίγετε και μπορείτε να επιλέξετε ένα σημείο για να της εστιάσετε την κάθε ημέρα.

Κάθε φορά που θα ανοίγετε μια σελίδα ένα όμορφο τοπίο θα εμφανίζεται μπροστά σας και θα σας υπενθυμίζει ποιος είναι ο στόχος της ημέρας και που να επικεντρωθείτε.

Κλείστε το email σας

Κλείστε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο αν εκείνη τη στιγμή δεν στέλνετε δεν απαντάτε σε μηνύματα. Το πρόβλημα είναι αν το email σας παραμένει ανοιχτό συνέχεια θα βλέπετε διαρκώς το εικονίδιο για τη λήψη νέων e-mail να εμφανίζεται! Κι αυτό σας αποσπά απ’ το στόχο σας!

Πείτε όχι στα social

Πρέπει να απέχετε απ’ τα κοινωνικά δίκτυα. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι στην πράξη. Ναι μπορεί το βίντεο που έχει ποστάρει η φίλη σας στο Facebook να έχει πολύ ενδιαφέρον, αλλά το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ξοδέψετε όλη την ημέρα στο news feed σας, αφού το ένα βίντεο θα φέρει το άλλο, το άλμπουμ φωτογραφιών θα σας οδηγήσει σε ένα καινούργιο και το ένα σχόλιο θα φέρει το επόμενο.

Απενεργοποιείστε τις ειδοποιήσεις για το κινητό σας

Οι θόρυβοι απ’ το κινητό ή το τάμπλετ κατλα τη διάρκεια της ημέρας είναι σαν μια μικρή «ηλεκτρονική ορχήστρα» που αποσπά τη προσοχή . Εκτός αν κάποια ειδοποίηση είναι πραγματικά σοβαρή είναι φρονιμότερο να τις απενεργοποιήσετε αν δε θέλετε να σας διακόπτουν διαρκώς για ανούσιους λόγους. Μπορεί να είναι λίγο περίεργο στην αρχή, αλλά πιστέψτε με, θα το συνηθίσετε και η συγκέντρωση σας θα βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Αφήστε μικρά σημειώματα

Μπορείτε να κολλήσετε μικρά post it στον υπολογιστή και να γράψετε πάνω ερωτήσεις όπως «Είναι παραγωγικό αυτό που κάνω;», «Είναι το επόμενο βήμα της καριέρας μου κλπ. Μπορεί να φαίνεται αστείο, αλλά αλήθεια είναι ο μοναδικός τρόπος για να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ποιος είναι ο στόχος σας.