Το Orange Grove μεταμορφώνεται σε ένα δημιουργικό Startup Lab

Το Orange Grove μεταμορφώνεται σε ένα δημιουργικό Startup Lab

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα Valorisation Canvas

Σε ένα Startup Lab δημιουργικότητας και επιχειρηματικών πειραμάτων θα μετατραπεί στις 21 και 22 Νοεμβρίου, το Orange Grove, το incubator υποστήριξης νεοφυών επιχειρηματιών που λειτουργεί η πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αθήνα, στη διάρκεια του Startup Safary Athens.

To Startup Safary Athens ανοίγει τις πόρτες των νεοφυών επιχειρήσεων της πόλης και δίνει την ευκαιρία στο κοινό να συναντήσει τους ιδρυτές και τις ομάδες τους. Παράλληλα, co-working spaces, incubators, accelerators και άλλες πρωτοβουλίες υποδέχονται τους συμμετέχοντες διοργανώνοντας στοχευμένες εκδηλώσεις και θεματικές ημερίδες.

Στη διάρκεια του Startup Safary Athens, Ολλανδοί επιχειρηματίες θα μοιραστούν τα μυστικά τους για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων, μέσα από την μεγάλη εμπειρία που έχουν αποκτήσει από τα δικά τους σχέδια σε Ολλανδία, ΗΠΑ, Αφρική, Ασία και Λατινική Αμερική.

Το διήμερο πρόγραμμα του Startup Lab περιλαμβάνει πάνω από 20 ωριαία διαδραστικά εργαστήρια, που θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να μάθουν πώς να σχεδιάσουν, αναπτύξουν και βελτιώσουν τα υφιστάμενα και νέα τους επιχειρηματικά πλάνα και να αναπτύξουν την νοοτροπία που χρειάζεται για να τρέξουν τα πλάνα αυτά.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί το Valorisation Canvas, με βάση το οποίο οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες θα μπορέσουν να δοκιμάσουν τις ιδέες τους και τα σχέδια τους και να λάβουν εξατομικευμένη ενημέρωση από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Τα εργαστήρια του Σαββάτου θα εστιάσουν στα πρώτα βήματα του Valorisation Canvas (δημιουργία ομάδας, σχεδιασμός business model, εφαρμογή προσέγγισης lean startup), ενώ την Κυριακή το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους είναι ήδη εξοικειωμένοι με την startup σκηνή ή θέλουν να πάνε σε μεγαλύτερο βάθος (διαχείριση και εκτέλεση επιχειρηματικού πλάνου, προηγμένα σχέδια μάρκετινγκ, mentoring κλπ).

Οι φετινοί προσκεκλημένοι του Orange Grove

Boukje Vastbinder (YES!Delft incubator και AmIaDesigner): product designer και serial startup founder, πανεπιστημιακός λέκτορας, startup coach και αυτή την στιγμή η Entrepreneur in Residence του Orange Grove.

Nick Albers (Marathon Architecture και Escape plans): Έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική αλλά αυτή την στιγμή είναι ένας all-round designer και το δημιουργικό μυαλό πίσω από πολλά διαφορετικά καινοτόμα projects, όπως πολυτελείς βίλες, αστικός σχεδιασμός, μουσικά βίντεο κλιπ και εφαρμογές.

Satya van Heummen (Fileboard και Announcely): Διαθέτει πολλά χρόνια εμπειρίας σε digital startups και σε διάφορα startup οικοσυστήματα όπως του Άμστερνταμ και του Silicon Valley μέσω των εταιρειών του Fileboard.com, Postjar.com, Announce.ly και Planspot.com.

Jeroen και René de Ruijter (HatRabbits): Πρόκειται για τους ιδρυτές του HatRabbits, ενός agency επιχειρηματικής δημιουργικότητας και καινοτομίας. Ο Jeroen de Ruijter είναι ένας δημιουργικός και διεθνώς βραβευμένος developer, ενώ ο αδερφός του René de Ruijter είναι ο υπεύθυνος για τη λειτουργία της εταιρίας και διαθέτει background σε νομικά και φωτογραφία.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.