Οι 20 πιο ισχυρές Ελληνίδες στις επιχειρήσεις

Αποκλειστικά στο περιοδικό Fortune που κυκλοφορεί σήμερα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά». 

Βρίσκονται στο τιμόνι ισχυρών εταιρειών, κατέχουν θέσεις – κλειδιά και αποδεικνύουν γιατί η κορυφή δεν είναι μόνο γένους ανδρικού.

Η επιχειρηματικότητα δεν έχει γένος, υποστηρίζουν οι είκοσι γυναίκες επιχειρηματίες και ανώτατα στελέχη εταιρειών, που παρουσιάζονται στη λίστα του Fortune. Με τη δραστηριότητα τους υποστηρίζουν εξάλλου αυτή τη θέση, και «διασκεδάζουν» τις στατιστικές που καταδεικνύουν «έλλειμμα» γυναικείας ηγεσίας. Επικεφαλής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς, αυτοδημιούργητες ή άξιες διάδοχοι, επιχειρούν με ταλέντο, γνώση, τόλμη και αρχές.

Αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μέρος των γυναικών που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στις επιχειρήσεις και επιλέχθηκαν τόσο με ποσοτικά όσο και με ποιοτικά κριτήρια. Η λίστα καταρτίστηκε με βάση α) το οικονομικό μέγεθος και την σημασία της επιχείρησης που διευθύνουν ή εκπροσωπούν οι συγκεκριμένες γυναίκες, β) την ευρωστία και την κατεύθυνση της επιχείρησης: εξωστρέφεια, καινοτομία, δυναμικότητα, γ) το βιογραφικό και τα προσωπικά επιτεύγματα κάθε μιας εξ’ αυτών και δ) την εταιρική και κοινωνική τους επιρροή.

Μιλούν στο Fortune:

1) Ντέπη Τζιμέα: Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας του ομίλου ΟΤΕ

2) Σοφία Στάικου: Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς

3) Νέλλυ Κάτσου: Aντιπρόεδρος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen

4) Λιλή Περγαντά: Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Power Health

Ολόκληρη η λίστα στο περιοδικό Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου.

cover 640

Σχετικά άρθρα