2,2 δισ. ευρώ για τον επανεξοπλισμό του ουκρανικού στρατού

2,2 δισ. ευρώ για τον επανεξοπλισμό του ουκρανικού στρατού

Συνεχίζουν οι βομβαρδισμοί στο Ντονέτσκ όπου το πρωί χτυπήθηκε νοσοκομείο στο κέντρο της πόλης.

Το ποσό των 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ δεσμεύτηκε να διαθέσει ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, για τον επανεξοπλισμό του ουκρανικού στρατού που εδώ και τέσσερις μήνες εμπλέκεται σε συγκρούσεις με τους φιλορώσους αυτονομιστές στις ανατολικές περιοχές της χώρας.

«Από το 2015 έως το 2017 προβλέπουμε να διαθέσουμε περισσότερα από 40 δισ. γρίβνας (πάνω από 2,2 δισ. ευρώ) για τον επανεξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων», δήλωσε ο Ποροσένκο μιλώντας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της επετείου Ανεξαρτησίας στο Κίεβο.

«Είναι σαφές ότι στο εγγύς μέλλον, δυστυχώς, μια μόνιμη στρατιωτική απειλή θα πλανάται πάνω από την Ουκρανία. Και εμείς πρέπει όχι μόνο να μάθουμε να ζούμε με αυτήν, αλλά και να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι ώστε να προασπίσουμε την ανεξαρτησία της πατρίδας μας», είπε ακόμη ο Ουκρανός πρόεδρος.

Στο μέτωπο του πολέμου, ισχυρότατες εκρήξεις σημειώνονται από τα ξημερώματα στην πόλη του Ντονέτσκ όπου εδώ και μέρες έχουν πυκνώσει οι βομβαρδισμοί.

Ένα νοσοκομείο επλήγη στη διάρκεια βομβαρδισμού σήμερα το πρωί στο κέντρο της πόλης που αποτελεί προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσιογράφους οι οποίοι δεν είδαν θύματα.

Μέλη του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Καλίνινα δήλωσαν ότι υπήρξαν τραυματισμοί κατά τον βομβαρδισμό αυτό. Το νεκροτομείο και δύο κτίρια του νοσηλευτηρίου επλήγησαν. Δεκάδες ασθενείς οδηγήθηκαν στα υπόγεια των εγκαταστάσεων, ορισμένοι μεταφέρθηκαν με φορεία.

Διαβάστε ακόμη:

Ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία ζητά η Μέρκελ

Διπλωματικός «πυρετός» για το ρωσικό κονβόι στην Ουκρανία

Στο Κίεβο η Μέρκελ