Οι 25 προτάσεις του ΣΕΒ για την ανασύσταση της ελληνικής βιομηχανίας

Οι 25 προτάσεις του ΣΕΒ για την ανασύσταση της ελληνικής βιομηχανίας

Άμεση ενεργοποίηση της Διυπουργικής Επιτροπής Βιομηχανικής Πολιτικής ζητάει ο ΣΕΒ.

Επιστολή προς τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης απέστειλε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας. Σε συνέχεια του Συμβουλίου των Προέδρων των Βιομηχανικών Συνδέσμων της χώρας, κατατίθενται 25 προτάσεις που στόχο έχουν την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της ελληνικής οικονομίας για την οποία, όπως σημειώνεται στην επιστολή, απαιτείται η δημιουργική συνεργασία της κυβέρνησης και των βιομηχανικών συνδέσμων της χώρας.

Οι 25 προτάσεις διαρθρώνονται σε έξι άξονες. Ο πρώτος αφορά στην διακυβέρνηση της βιομηχανικής πολιτικής με στόχο την εστίαση σε δραστηριότητες με διακριτό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ο δεύτερος αφορά στην δημιουργία αποτελεσματικών εργαλείων χρηματοδοτικής υποστήριξης με στόχο την αποκατάσταση της ρευστότητας και τη χρηματοδότηση των βιομηχανικών επενδύσεων και της καινοτομίας και ο τρίτος αναφέρεται στον εξορθολογισμό του κόστους παραγωγής στη βιομηχανία με στόχο την προσαρμογή των επιχειρήσεων στις οικονομικές και τεχνολογικές αλλαγές.

Στο πλαίσιο του τέταρτου άξονα, ζητείται η δημιουργία ενός σταθερού και απλού ρυθμιστικού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη της βιομηχανίας, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Ο πέμπτος άξονας αφορά στην ανάπτυξη πολιτικών για την υποστήριξη της βιομηχανίας  με στόχο την ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών εξυπηρέτησης, χωροθέτησης και εξωστρέφειας και ο έκτος στην ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού στη βιομηχανία μέσω της διασύνδεσης της επαγγελματικής κατάρτισης με την παραγωγή.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ στην επιστολή του επισημαίνει πως κρίσιμη θεωρείται η ενεργοποίηση της Διυπουργικής Επιτροπής Βιομηχανικής Πολιτικής προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις του συνδέσμου στο πλαίσιο των εργασιών της.