36 δισ. δολάρια αξίζουν οι 50 πλουσιότεροι Ελληνοαμερικανοί

REUTERS

Δείτε ποιοι είναι οι 50 πλουσιότεροι Έλληνες των Ηνωμένων Πολιτειών σύμφωνα με την ετήσια λίστα της εφημερίδας «The National Herald».

Δημοσιεύθηκε σήμερα η ετήσια έρευνα της εφημερίδας The National Herald, της αγγλόφωνης έκδοσης της εφημερίδας Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης, η οποία παρουσιάζει τους 50 πλουσιότερους Ελληνοαμερικάνους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συνολική περιουσία τους ανέρχεται σε 36 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έρευνα δείχνει ότι πρόκειται για επιχειρηματίες, επιστήμονες και επενδυτές από κάθε κλάδο και τομέα. Όπως επισημαίνεται, η ελληνική ομογένεια της Αμερικής είναι η «δεύτερη σε οικονομική επιφάνεια και ευρωστία εθνικότητα ανάμεσα στην πανσπερμία που συγκροτεί το μωσαϊκό της αμερικανικής κοινωνίας», ενώ είναι η πρώτη στην παιδεία και στη μόρφωση.

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι υπάρχουν πολλά πρόσωπα που είναι πολύ γνωστά στην Ομογένεια, και άλλα όχι, ενώ αρκετά ήταν στον κατάλογο και τα περασμένα χρόνια. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και τουλάχιστον δεκαπέντε ομογενείς που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.

Η ομογενειακή εφημερίδα δημοσιεύει τον κατάλογο με όλα τα ονόματα των πενήντα ομογενών, την ηλικία τους, τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματικούς κλάδους που δραστηριοποιούνται, καθώς και το χρηματικό ποσό της συνολικής περιουσίας τους.

Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι: Οικογένεια Χασιώτη – Λίλυ Χασιώτη-Μπέντα, Τζον Κατσιματίδης, Τζον Πολ Ντετζόρια, Τζορτζ Αργυρός, Μάικλ Τζαχάρης, Πίτερ Πίτερσον, Τζορτζ Λογοθέτης, Ντιν Μητρόπουλος, Ευστάθιος Βαλιώτης, Αλεξ Σπανός, Κώστας και Τομ Καρτσώτης, Τεντ Λεόνσης, Τζον Κάλαμος, Τζορτζ Μάρκους, Τζορτζ Μπεχράκης, Γιώργος Σακελλάρης, Τζον Παγιάβλας, Πίτερ Αγγελος, Τζον Παπατζόν, Σωτήριος Βαχαβιώλος, Βασίλειος Σταυρόπουλος, Ευάγγελος Τσακόπουλος, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, Αριάννα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον, Ανδρέας Λιβέρης, Τζον Λυκουρέντζος, Τίνα Φέι, Τζέιμς Γιαννόπουλος και Ρίτα Γουίλσον.

Διαβάστε περισσότερα:

Έλληνας κροίσος με 10 γράμματα

Τζον Κατσιματίδης: Από μανάβης, δισεκατομμυριούχος!

Ο Έλληνας που άλλαξε τον ενεργειακό χάρτη του πλανήτη

Ο ομογενής που ανάγκασε την Apple να τον «εξαγοράσει»