37 εκατ. δολάρια για την startup που αποτυπώνει τις απόψεις των εργαζόμενων

37 εκατ. δολάρια για την startup που αποτυπώνει τις απόψεις των εργαζόμενων

Η Glint επιχειρεί να δώσει φωνή στους εργαζόμενους μιας επιχείρησης όταν οι άλλες μέθοδοι αποτυγχάνουν.

Η Glint, μια πλατφόρμα που βασίζεται στο cloud και δίνει στις εταιρείες τη δυνατότητα να έχουν εικόνα του βαθμού ικανοποίησης των εργαζομένων τους, συγκέντρωσε επιπλέον 10 εκατομμύρια δολάρια νωρίτερα τον Νοέμβριο, σ’ έναν γύρο χρηματοδότησης του οποίου ηγήθηκε η Bessemer Venture Partners.

Η εξέλιξη αυτή ολοκληρώνει τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης της εταιρείας, με το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε να αγγίζει τα 37 εκατομμύρια δολάρια.

Η Glint, η οποία ιδρύθηκε το 2013 και έχει έδρα στην Καλιφόρνια, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και analytics για να καθορίσει κατά πόσο οι εργαζόμενοι μιας εταιρείας είναι ικανοποιημένοι, καθώς και κατά πόσο οι στόχοι τους ευθυγραμμίζονται με τους στόχους της εταιρείας.

Το πραγματικό πλεονέκτημα της πλατφόρμας της Glint είναι το γεγονός ότι υπόσχεται την παροχή επικαιροποιημένων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Πολλές άλλες εταιρείες χρησιμοποιούν ήδη ερωτηματολόγια και φόρμες ανατροφοδότησης, αλλά αν τα δεδομένα είναι εβδομάδων ή μηνών τότε η αξία τους περιορίζεται δραματικά. Με την Glint, οι εργαζόμενοι μπορούν να ερωτηθούν για την άποψή τους σε πραγματικό χρόνο, ενώ οι εταιρείες μπορούν να προσαρμόσουν τα ερωτήματα που τίθενται στους εργαζομένους.

Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, η Glint έχει συγκεντρώσει συνολικά 60 εκατομμύρια δολάρια. Η πρόσφατη χρηματική ενίσχυση θα τη βοηθήσει να εντείνει την ανάπτυξή της, καθώς έχει θέσει ως στόχο του χρόνου ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της.

«Η Glint έχει τη δυνατότητα να αναδεικνύει τι χρειάζονται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι πλέον παύουν να νοιώθουν ως ο τελευταίος τροχός της άμαξας» λέει ο Μπάιρον Ντίτερ της Bessemer Venture Partners. «Μέσω της τεχνολογίας της Glint, οι πελάτες της εταιρείας μπορούν πλέον να αντιλαμβάνονται καλύτερα τις ανάγκες του εργατικού τους δυναμικού. Έτσι, μπορούν να επιλύουν προβλήματα και εν τέλει να βελτιώνουν τα αποτελέσματά τους, μέσω της αμεσότερης εμπλοκής του προσωπικού».