Με 50% ο Όμιλος Libra επενδύει στην Coco-MAT

Με 50% ο Όμιλος Libra επενδύει στην Coco-MAT

Ο διεθνής επιχειρηματικός αποτελεί τον κύριο επενδυτή, παράλληλα με τον επενδυτικό όμιλο The Cycladic Group.

Ο Όμιλος Libra ανακοίνωσε ότι αποτελεί τον κύριο επενδυτή στο 50% της Coco-MAT με τη δημιουργία ενός κοινοπρακτικού σχήματος με την ηγέτιδα ελληνική εταιρεία στον τομέα κατασκευής στρωμάτων, προϊόντων ύπνου, καθώς και επίπλων.  Βασικός συνεργάτης του Ομίλου Libra σε αυτή την επένδυση είναι ο ανεξάρτητος επενδυτικός όμιλος The Cycladic Group, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Δημήτρη Γουλανδρή και της οικογενείας του.

Η εν λόγω συμμαχία μεταξύ ιδιωτικών οικογενειακών επιχειρήσεων έχει σχεδιαστεί, προκειμένου να διευκολύνει την παγκόσμια επέκταση της Coco-MAT μέσω πρόσβασης στο εκτεταμένο δίκτυο του Ομίλου Libra, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Όμιλος Libra είναι ένας διεθνής όμιλος επιχειρήσεων που αποτελείται από 30 θυγατρικές εταιρείες, οι οποίες εκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε πέντε ηπείρους. Ο Όμιλος διαθέτει ισχυρή παρουσία στη Βόρεια και Λατινική Αμερική, καθώς και σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία, αγορές που παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για την εταιρεία Coco-MAT. Ο Όμιλος Libra διαθέτει επίσης, εκτεταμένη διεθνή παρουσία στον κλάδο της φιλοξενίας και του ταξιδιού, τομείς στους οποίους η Coco-MAT επίσης δραστηριοποιείται, καθώς τα στρώματα της εταιρείας χρησιμοποιούνται από έναν σημαντικό αριθμό πολυτελών ξενοδοχείων, ενώ πρόσφατα συμφωνήθηκε με την αεροπορική εταιρία Etihad Airways η χρήση των προϊόντων Coco-MAT στην Πρώτη Θέση.

Διαβάστε επίσης: H Coco MAT «κοιμάται» ήσυχη τα βράδια

Πρόκειται για την πρώτη επένδυση του Ομίλου Libra στον κλάδο παραγωγής και λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα, παρόλο που ο Όμιλος επενδύει ενεργά στην χώρα και κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης, ιδιαίτερα στους κλάδους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της φιλοξενίας. Σημειώνεται ότι εκπρόσωποι των νέων επενδυτών θα ενταχθούν στο διοικητικό συμβούλιο της COCO-MAT.

Ο Εμμανουήλ Ανδρουλάκης του Ομίλου Libra, σχολίασε: «Η Coco-MAT είναι ένα αγαπημένο brand που θαυμάζουμε από καιρό και για το οποίο βλέπουμε σημαντικές προοπτικές διεθνούς ανάπτυξης. Η επιχείρηση διαθέτει εξαιρετικό ιστορικό προϊοντικής καινοτομίας ενώ το εμπορικό σήμα της χαίρει εμπιστοσύνης. Στον Όμιλο Libra μοιραζόμαστε της αξίες και το όραμα της Coco-MAT και αυτά ακριβώς είναι τα βασικά συστατικά μιας επιτυχημένης και μακροπρόθεσμης συνεργασίας. Έχουμε μεγάλη πίστη στη φιλοσοφία της Coco-MAT και στη διοικητική της ομάδα. Επιπλέον, πιστεύουμε ακράδαντα στη δύναμη των ελληνικών επιχειρήσεων και του ελληνικού ανθρώπινου κεφαλαίου και αναμένουμε να συνεχίσουμε την επέκταση των επενδύσεων και δραστηριοτήτων μας στη χώρα. Θα θέλαμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε τον οργανισμό Invest in Greece για την καθοδήγηση και υποστήριξη κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και ολοκλήρωσης της συμφωνίας».

Ο Μιχάλης Ευμορφίδης, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Coco-MAT, πρόσθεσε: «Καλωσορίζουμε τους νέους συνεργάτες ως στρατηγικούς επενδυτές στην εταιρεία μας, καθώς θα μας βοηθήσουν να οδηγήσουμε μια ήδη επιτυχημένη ελληνική εταιρεία στο επόμενο επίπεδο, ως έναν πραγματικά παγκόσμιο παίκτη. Η κοινή στρατηγική μας περιλαμβάνει την επέκταση σε νέες περιοχές και κανάλια πωλήσεων, καθώς και την εκμετάλλευση αγορών χονδρικής που είναι σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητες. Είμαστε βέβαιοι ότι η γνώση της αγοράς που διαθέτουν οι νέοι συνεργάτες μας, η παγκόσμια παρουσία και το εκτεταμένο δίκτυο επαφών τους στη βιομηχανία θα συμβάλλουν στην επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της COCO-MAT. Από την πλευρά μας, αντίστοιχα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Μάριο Σωφρονίου από την συμβουλευτική εταιρεία BBSL, ο οποίος κίνησε τη στρατηγική συνεργασία και αποτέλεσε τον αποκλειστικό σύμβουλο της COCO-MAT».

Σχετικά με τον Όμιλο The Cycladic Group
Ο Όμιλος The Cycladic Group που έχει τη βάση του στο Λονδίνο, δημιουργεί και επενδύει σε επιχειρήσεις. Ιδρύθηκε το 2002 από τον Δημήτρη Γουλανδρή προκειμένου να αξιοποιήσει κεφάλαια για λογαριασμό της οικογένειάς του και άλλων επενδυτών. Σήμερα, ο Όμιλος έχει επενδύσει σε περισσότερες από 30 επιχειρήσεις και έχει ιδρύσει πέντε νέες επιχειρήσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ινδία, Αφρική και Λατινική Αμερική. Ο Όμιλος συνεργάζεται στενά με επενδυτές, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων τους.

Σχετικά με την Coco-MAT
H Coco-MAΤ είναι μια ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1989 με αποστολή να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, παρέχοντας τα καλύτερα προϊόντα ύπνου (υψηλής ποιότητας στρώματα, κρεβάτια και μαξιλάρια), χρησιμοποιώντας αποκλειστικά οικολογικά υλικά φυσικής προέλευσης. Η Coco-MAT ηγείται στην κατηγορία των οικολογικών προϊόντων ύπνου και δραστηριοποιείται σε 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Κίνας, εστιάζοντας σε τρία βασικά στοιχεία:

• Παραγωγή υψηλής ποιότητας premium προϊόντων ύπνου
• Παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες
• Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πελατών σχετικά με τα προσωπικά, αλλά και κοινωνικά οφέλη που δημιουργούνται από τη χρήση οικολογικών προϊόντων